Peter en Tanja Clubkampioenen 2017

Hein den Dunnen

Met bakken kwam het uit de lucht, zaterdagmorgen, de finaledag voor het clubkampioenschap 2017. Buienradar was bijna geheel blauw gekleurd en Nu.nl gaf code geel op voor de kustregio’s i.v.m. ernstige wateroverlast.

Dan ga je om 10.00 uur de baan in om de baan te inspecteren of deze wel speel waardig is en als dat het geval is of de uitgezette T markers op de goede plek zijn neergezet. Om met het eerste te beginnen. De baan lag er ondanks de zware regenval er fantastisch bij, hier en daar een plas maar dan was niet de moeite. De T markers, voor de heren in de tweede ronde van wit en voor de dames van geel stonden in de nattigheid op de spelers te wachten. Toch wel een eind verder op hole 1,2, 4 en 6, dacht ik.

Om 12 uur kwamen de eerste spelers al binnen, zelfs de speler die in de finale flight stond had geen rust om thuis zijn starttijd af te wachten en meldde zich ruim twee uur voor zijn afslagtijd  bij de wedstrijdtafel. Toen gebeurde er toch een klein wondertje, de regen begon langzaam over te gaan in motregen en het stopte zelfs helemaal. De tot hun kruin in regenkleding gestoken spelers konden zich als een banaan weer uitpellen en frank en vrij afslaan. Merijn van der Horst, hoofd Wedco, schoot de deelnemers weg en gaf ze als een soort priester de zegen mee voor een goede wedstrijd.

9 Holes van de vertrouwde T boxen was een leuke aanloop naar de tweede 9 van de back tees. Daar begon het spel en dan begint ook het vertrouwen in je slag mee te tellen als je meters verder naar achteren staat. Menige 7,8,9,10 en 11 werden er op de kaart genoteerd. Bij zulke hoeveelheden slagen dalen je kansen op een goede eindpositie enorm. Wie blijft er het beste overeind?

In het clubhuis druppelden de eerste spelers binnen, gelukkig niet van de regen, en de scores werden zichtbaar op het grote leaderboard. Grappig is de reacties van de toeschouwers die er toch in grote getallen aanwezig waren. Bij een birdie de reactie van “knap gedaan zeg” en bij een 9 of erger een oh wat zonde. De wat steviger woorden zijn in dit verslag weggelaten omdat het anders te lang zou worden.

Bij elk binnenkomst was er wel een nieuwe leider op het leaderboard. Het wachten was op de finale flight, Tanja, Wanda, Peter en Werner. De scores van Werner werden zichtbaar. Een paar foutjes kosten heem zijn positie binnen de top 3. Toen de cijfers van Wanda. Ook zij had over de 18 holes her en der wat slagen laten vallen en moest op dat moment Monique voor laten gaan.  Rick stond toen de kaart van Peter werd ingevuld nog als Leader in The Club house. Een voor een werden de cijfers zichtbaar en aan de reacties was te merken dat Peter een goede ronde had gelopen. De strijd bij de mannen was gestreden. Peter is de nieuwe clubkampioen strokeplay 2017 met Rick Ruitenburg en Martin Spaans als tweede en derde.

Bij de dames moest Tanja boven de score van Monique uitkomen. Nadat de slagen waren ingevoerd stond zij trots op de eerste plaats. Monique de Zwart werd tweede en Wanda van den Bos derde. Een mooie strijd die onder ideale omstandigheden kon worden gestreden. Wie had dat in de ochtend gedacht.

Bart van der Storm overhandigden aan de winnaars de trofeeën die bij winnaars horen en de clubkampioenen kregen, ter herinnering aan hun prestatie,  de aller eerste  zilveren marker met het nieuwe clublogo van De Zandvoortse erop, ontworpen, gegoten en ter beschikking gesteld door Peter Bruining BV.

Tanja en Peter, van harte gefeliciteerd met jullie overwinning clubkampioenschappen 2017.

De volledige uitslag kunt u via onderstaande link bekijken.