Verslag paaswedstrijd 2024

Aad Twisk

Neehee, het is geen grap, echt niet!
De 3 stokken Paaswedstrijd was echt op 1 april!

Omdat de eerste Paasdag dit jaar op 31 maart was ingeroosterd betekende het dat daarmee de tweede Paasdag op 1 april viel.

Daarom verzamelden 19 enthousiaste golfers van DeZandvoortse zich op deze maandag rond 8 uur des morgens in het clubhuis van the Dunes om met koffie, paasbrood, chocolaatjes en voorzien van een weer perfect door Wedco Rob en assistente Maartje Loos voorbereide scorekaart, zich te gaan focussen op de gunshot start van de 3 stokken Paas wedstrijd om 08.30 uur exact. Strokeplay met 100% Hcp verrekening.

Naast de beperking om slechts 3 clubs te mogen gebruiken waarbij de putter verplicht zelfs 1 van die 3 moest zijn, was er een extra bonus van 3 punten/slagen aftrek te verdienen indien je met de door de club verstrekte gele genummerde bal de gehele ronde had gespeeld en er na 9 holes mee terug kwam.

Dus iedereen naar zijn start hole, met heerlijk droog weer en een reeds voorzichtig ochtend zonnetje, genietend van een in rap tempo mooier en groener wordende baan en verdere flora. We hadden het niet mooier kunnen treffen.

Een aantal spelers was de spanning van die ene gele genummerde bal die extra punten op kon leveren duidelijk te groot, hetgeen leidde tot de lumineuze oplossing om er dan meteen op de eerste hole gelijk maar korte metten mee te maken. Problem solved šŸ˜Š

Na een lekker vlotte ronde stond er in het clubhuis een glaasje Prosecco klaar om de brunch te starten.

Er bleken van de 19 gele start balletjes nog 8 ingeleverd te kunnen worden, waarmee zij de bonus en een door The Dunes gesponsorde chocolade paashaas verdienden: Elly den Dunnen, Rob Loos, Brigitte van Heeswijk, Rut Wakker, Mariƫlle Koppenol, Rob Hogenkamp, Marina en Peter Bruining. En niet door voorzichtig alleen met de putter rond te gaan, zeker niet, er werd stevig en met risico gespeeld. Dat bleek uit de scores, want in deze groep van 8 zaten de spelers die vandaag hoog zouden eindigden, zelfs zonder de 3 punten bonus korting.

Geen gedoe met nearyā€™s of longest, meteen naar de winnaar. Alhoewel, het waren er bijna 2.
Met netto 24 slagen waren Elly den Dunnen en Brigitte van Heeswijk gelijk geƫindigd, maar na de gebruikelijke verrekening van de laatste holes bleek Brigitte de winnares van deze editie 2024!
Van harte gefeliciteerd! Zij kreeg uit handen van onze voorzitter de bronzen paastrofee en een reuze chocolade paashaas gedoneerd door Roel Hoedt.

 

 

 

Intussen had de brigade van the Dunes onder leiding van Paula een heerlijk, uitgebreid en feestelijk brunch buffet voorbereid en gebruiksklaar gezet: van soep, diverse broodjes en divers beleg van zalm tot en met salades, gekleurde paaseieren en diverse drankjes.

Onze welgemeende complimenten voor de weergoden, onze Wedco, de keukenbrigade en de greenkeepers van the Dunes.