Verslag Damesmatchplay 20 april

Elly den Dunnen

Vroeger liep de wekker af, nu liep de telefoon af om 06.00 uur in de ochtend. Vandaag, 20 april zijn er twee belangrijke zaken aan de orde in huize den Dunnen. Hein gaat met z’n meiden naar Wintelre om de NGF competitie te spelen tegen de Kieviten. Voor mij gaat de Damesmatchplay van start. Niet dat je daar om 06.00 uur voor hoeft op te staan maar een steuntje in de rug kon het Team 2 wel hebben.

De voorbereidingen voor de start waren getroffen en dan loop je de hele dag rond met een gezonde dosis spanning. Hebben alle dames de mail gelezen? Is de gewijzigde aanvangstijd doorgekomen? Gelukkig is het een schitterende dag dus genoeg te doen om wat afleiding voor de start van de Damesmatchplay competitie te hebben.

Op de aankondiging dat op proef ook niet leden van De Zandvoortse mogen meedoen is door 5 dames gereageerd. Heugelijk is ook dat Maartje Loos zich in de competitie gaat storten. Welkom dames en alvast een sportieve competitie toegewenst.

Half 5, het is zover, Anne haalt mij op bij gebrek aan vervoer. De weergoden hadden via de media laten weten dat het vandaag een stralend blauwe dag zou worden met veel zon en in de middag een verkoelend windje van zee. Dat laatste heeft de laatste flight gemerkt. Plotseling werd het 10 graden kouder en dat scheelt een jas, die je niet bij je hebt omdat je met ruim 25 graden aan de ronde bent begonnen.

Iedereen had er zin in en waren daardoor op tijd. De nieuwe dames, Carol, Irene, Willemien, Marion, Saskia en Maartje werden welkom geheten en kregen een korte uitleg over de local rules.  De greens nat, de voorhoofden nat en menige rug ook van de dames die terug kwamen van hun eerste ronde. Door de besproeide greens  viel er goed te putten, wat de scores ten goede kwamen.

De scores lagen op een uitzondering na, dicht bij elkaar. 4 all squares, spannende potten allemaal. Wanda wist op hole 7 een birdie te scoren en de tweary op hole 1 was voor Saskia. Elly Sluijzer ging na telling over de laatste 6 holes, net voor Winny, met de eerste prijs strijken, en kan thuis weer met nieuwe theedoekjes afdrogen.

Afdrogen doen Marion en Iman na afloop de voortreffelijke maaltijd die ons werd voorgezet. Ze hadden er zin in en verraste ons met een overheerlijk toetje. Er werd lang nabesproken tussen de dames waarbij zich ook de twee dames, Gabrielle en Barbara hadden gevoegd die na hun overwinning in de NGF competitie gezellig een hapje kwamen mee eten. een heerlijke start van de competitie.

 

Klik voor Uitslag 

Klik voor Stand