Verslag NGF Team 2 vrijdag 20 april

Hein den Dunnen

Tja, waar speel je dan?

Vandaag spelen we op Het Caves, (uitgesproken als “kavès“, met de klemtoon op de laatste lettergreep, de “s” wordt ook uitgesproken) in het pittoreske Wintelre. Onder een strakblauwe hemel gingen we vroeg op weg. Om allerlei duurzame redenen reden er twee dames mee. Carpoolen hete het vroeger.  De radio hoeft niet aan, geluid genoeg in de auto.

Landelijke golfbaan

Het Caves is een recreatie complex waar naast recreëren ook de mogelijkheid aanwezig is om te golfen op twee type banen. Het woord complex is niet voor niets gekozen, we spelen onze singles op een 9 holes par 3 baan met de langste hole van 105 meter. Alle overige holes liggen tussen de 56 en 92 meter. Zijn bij Ookmeer de greens van het formaat postzegel, hier kon de baan aan het postzegelalbum toegevoegd worden.

Gelukkig werd de greensome op de lange baan gespeeld en niet zo als aanvankelijk het plan was op de kinderpostzegelbaan. Ik zag het al voor me, 24 volwassen golfers samengepakt op de par 3 baan in een greensome. Er blijft geen ruimte over om te slaan.

Ons wacht vandaag een loodzware klus, we spelen tegen de leider van de competitie, de Kieviten, en bij winst van de Kieviten zijn zij kampioen. Het hele team is zich hiervan bewust en in de aanloop naar deze wedstrijd werd er extra getraind en zelf werden er geluiden gehoord van een alcohol vrije week.

Panorama kindsportzegel baan

Als eerste meldde het team zich bij de wedstrijdleiding om vast wat in te slaan. De tassen werden volgepakt met veel water omdat de temperatuur in het Brabantse land kon oplopen tot 29 graden. Bij de lachende golfer zag ik naast water ook bananen in zijn tas gaan. Niet te hopen dat hij ook krom gaat slaan.

Afslag 1 kinderpostzegel baan

De singles verliepen qua score wonderlijk. Barbara, Vonny en Gabrielle verloren hun partij allen met 1 down. Hein speelde all square en Ton en Monique wonnen hun partij met respectievelijk 2 en 3 up. Deze score pakte later voor ons goed uit.

Na het langs de deur gaan met de kinderpostzegels, stond de lange baan op ons te wachten. De temperatuur nam toe eveneens als de spanning. Barbara en Hein lieten er dit keer geen gras over groeien, en haalden alles uit de kast tot en met “Jezus ballen” over het water aan toe.  In de lange baan lagen twee vijvers waarover geslagen diende te worden. Barbara dacht hoog hoeft niet en al wandelend over het water bereikte de bal de andere kant en kwam netjes in een goede positie tot stilstand. Met 1 up werd de greensome gewonnen.

De greensome van het duo de lachende golfer Ton en pindarotsje Vonny kende  eveneens een zeer spannend verloop. Ondanks het feit dat hun tegenstanders na afloop horendol waren van de interactie tussen de lachende golfer en het pindarotsje resulteerden het geconcentreerde spel  in een 1 up overwinning voor Vonny en Ton. Door de warmte kon Ton Vonny trakteren op gebakken banaan die in zijn tas tot een kookpunt waren gekomen. Als expert kon Vonny deze traktatie wel waarderen.

Monique en Gabrielle lieten zich in de tweede ronde inpakken wat gezien de temperatuur geen goed idee was. Zo goed de eerste ronde voor Monique verliep zo lastig werd het voor Gabrielle en Monique gemaakt door de spelers van de Kieviten. Uiteindelijk bleef de teller op 3 down staan.

Ik heb al aangegeven hoe wonderlijk de tellingen kunnen zijn. Ondanks de 3 verlies partijen en een all square wonnen wij de single met 18 tegen 16. Twee punten alvast in de tas. De greensome verliep juist andersom. Met twee gewonnen en een verloren partij werd de greensome door de Kieviten gepakt met 10 tegen 11. Voor de totaal score worden alle scores bij elkaar opgeteld en ……….De Zandvoortse won met 28 tegen 27 en pakte 4 punten. Zonder de warmte zou normaal het zweet hiervoor van je voorhoofd lopen maar bij 29 graden was dat niet nodig.

Yes, we hebben gewonnen van de koploper. Kunnen we degraderen, nee dat is nu uitgesloten gezien de onderstaande stand. Kunnen we kampioen worden. Ja, dat is nog mogelijk. Er zal dan op 11 mei met 6 tegen 0 gewonnen moeten worden van Riel op de baan van De Kieviten. Onze eerste doelstelling, overleven in de hoofdklasse,  is gehaald. Zit er nog meer in?  Na 11 mei weten jullie het.

Trotse Captain Team 2

Hein