Verslag Finale Damesmatchplay 22 september

Elly den Dunnen

is de rode draad in mijn finaleverslag. Voor het eerst speelden we de finale Damesmatchplay op de golfbaan Kavel 2. Een naam gekozen van een kopergravure van de Beemster waarop de golfbaan, toen nog boerenland, aangeduid staat als Kavel 2. Tot zover de historie van de door de Unesco beschermde Beemster. Belangrijker is nu de finale.

Via de A5 en A7, een verschil van twee, kwamen de meeste deelneemsters aanrijden om hun finale te spelen.  Twee speelsters hadden bedacht om de baan te gaan verkennen en hadden in de ochtend al een rondje gelopen.  Bij binnenkomst stond er een heerlijk kopje koffie klaar met een petit four, (een meervoud van twee) Om 14.00 uur ging na de gebruikelijke start door de heren flight, de eerste 2 dames weg in een tweebal.

Ondanks de weerman van radio 2 ,die mooi weer had voorspelt, werd Kavel 2 uitgekozen om een twee uur durend buitje op de krullen van onze dames te laten neervallen. Geen wind en een paraplu brachten uitkomst. Een voor een gingen de flights van 2 de baan in om vooral het water te ontwijken en om de winst van twee punten binnen te halen. Dat er veel water was heeft menige dame ondervonden. Lag de bal niet in het water dan lag hij net op het randje van de sloot. Met de kans op een nat pak werden deze bijzondere liggingen weer gecorrigeerd.

In de finale flight was het bloedstollend spannend. Het verschil tussen Hermine en nummer 2 bedroeg 2 punten. De loting had uitgewezen dat Hermine tegen Carla ging spelen en Tanja, de nummer 2, tegen Marina. Toch leuk, 2 familieleden in de finale.  Puntje voor puntje moest Tanja op Marina goed maken en pas op hole  9 werd dit in het voordeel van Tanja beslist. Hoe verliep het de koploper Hermine? Carla had besloten er vandaag eens een mooie dag van te maken en wist haar kleine kans op de derde plaats te pakken door Hermine te verslaan met 3 up.

Felicitaties voor winnares Hermine Warnaars

Weg  waren de twee punten voorsprong van Hermine. Een play off vanaf Hole 1. Met drie slagen lagen de dames op de green, de bal van Tanja lag er voor de toeschouwers die mee waren gelopen, er het beste voor. Tanja dacht daar anders over en mistte de put. Gelijk, op naar Hole 2. Met ferme tikken werd de green van Hole 2 bereikt. Hermine was net iets fermer met haar slagen en lag op de green 2 slagen voor. De bal van Hermine, een Titleist 2,  lag dicht tegen de Hole aan. Hermine werd daarmee de nieuwe damesmatchplay kampioen 2017.

De hele karavaan die was meegereisd naar Hole 2, feliciteerden beide dames met hun prestatie. Terug in het restaurant van Kavel 2  werd er onder het genot van een of twee drankjes nagepraat over het gemiste putje of de slag die toevallig ergens naar toe ging die niet bedacht was. Bij dit borreltje met 2 heerlijke hapjes, werd de dag winnares bekend gemaakt. Carla had op basis van de laatste 6 holes de beste score van 3 up gemaakt en nam haar prijs hiervoor in ontvangst. Selina sloeg de neary op hole 6. Het prijsje, een brillendoekje en balletje. Nou dat brillendoekje had ze echt niet nodig, ze was de enige dame die Hole 6 in een keer wist te bereiken.

De tafels in het restaurant waren feestelijk gedekt door de bediening van Kavel 2. Tijdens het diner zijn de winnaars van de Damesmatchplay competitie 2017 gehuldigd. Gestart werd met de aanmoedigingsprijs voor Elly Sluijzer die na een jaar vol tegenslag terug kwam.  Carla werd door haar winst op Hermine derde en ontving uit handen van de Wedco een mooi sieraad, gesponsord door Peter Bruining BV. Tanja, zo dicht bij de overwinning, het zou haar derde titel zijn geworden dit jaar, ontving naast de bloemen , ook een sieraad. Hermine, bijna het gehele jaar aan de leiding gestaan kreeg uit handen van de winnares 2016, Elly den Dunnen, de unieke zilveren bal en de wisselprijs waarop haar naam in het vervolg zal prijken.

Zijn we dan klaar met het verhaal, nee. Gabrielle nam als Wedco afscheid van de damesmatchplay en overhandigden aan de overige Wedco leden een aantal aardige attenties die ze nog ergens uit de oude doos had opgevist. Zijn we dan klaar met de presentjes, wederom nee. Als dank voor de organisatie werden de Wedco verrast met een soort overlevingspakket, namelijk een fles wijn, wat knabbeltjes en een damesblad. Hier komen wij de winter wel mee door.

Zo dit was het einde van een spannende dag die in 2 delen was op te splitsen, een geweldige leuke wedstrijd en een heel gezellige after party in Kavel 2. Met 2 handen vol aan cadeautjes naar de auto en naar huis. Wel 2 keer verkeerd gereden, maar ach wat geeft het na zo’n dag. het was overigens de twee en twintigste september.

Wij, Wedco Anne , Michelle en Elly danken Gabrielle, en op de achtergrond Wilco, voor hun inzet voor de Damesmatchplay. Gedrieën gaan wij verder en hopen jullie allen volgend jaar weer te zien.

Liefs

Elly

Een foto-impressie van een fantastische finale.

Winnares Damesmatchplay 2017 Hermine Warnaars