Verslag HeerenMatchplay 10 juli

Bou Verhoeff

HEEREN, 

Het was vandaag de laatste gezamenlijke ronde en vanaf de backtees werd er met volle inzet gespeeld voor de punten. 

Bou was voor het eerst in vier maanden weer eens lijfelijk aanwezig. Hij merkte vanavond dat een “golfstok” in de handen hebben iets geheel anders is dan dan een tentstok in handen hebben. 
Eric van der Storm en Hans Kerkman profiteerden hiervan en gingen beiden met 2 punten naar huis. 

 

Bou kreeg de bal van de week, als een soort aanmoedigingsprijs/waardering/troostprijs. 

 

Vanwege een late afzegging moest Ruud Buijn het opnemen tegen twee tegenstanders, wat duidelijk te veel van hem gevraagd was. Na een heldhaftige strijd delfde hij met 1 en met 3 down tweemaal het onderspit. 

 

Ger Vrees was vanavond behoorlijk op tik, en Rob van Straaten duidelijk niet. Een combinatie die goed was voor een monsterscore van 8 up, wat Ger uiteraard de dagprijs opleverde. 

 

Rene Witte en Werner Koopman leverde een heroïsch gevecht in de laatste flight. Elke hole leken de kansen te keren en uiteindelijk werd de wedstrijd beslist op de laatste hole. Die werd gedeeld zodat zij ook de punten deelden en voor even de koppositie op de ranglijst los moesten laten. 

 

Het is trouwens behoorlijk dringen aan de top van de ranglijst. 
Na 10 speelrondes wordt de 1e plek gedeeld door 3 spelers (Peter Specker, Kees v/d Bos en Martin Spaans) met 14 punten. 
Gevolgd door 3 spelers met 13 punten (Werner Koopman, Rene Witte en Hans Kerkman). 
Daarachter weer 3 spelers met 12 punten (Rob van Dooren, Erik Fransen en Gerard Wortelboer). 
Die worden vervolgens weer gevold door maar liefst 7 spelers met 11 punten. Dus maar liefst 16 spelers staan binnen 3 punten van elkaar te dringen aan de top. 

 

Dit was voor Peter Bruining aanleiding om in zijn praatje voor iedereen duidelijke bedragen te noemen die gerekend worden om invloed uit te kunnen oefenen op de fligt-indeling. Uw wedco heeft transparantie op elk gebied namelijk zeer hoog in het vaandel staan, ook als het de tarieven betreft die nodig zijn om ons te corrumperen. 

Rob Hogenkamp ging vanavond met de fles voor de tweary naar huis. 
Hij meldde nog even dat hij zich hier eigenlijk voor geneerde omdat hij vind dat deze hole (1)  in één keer gehaald zou moeten kunnen worden. 
Als een echte topsporter legt Rob de lat nu e

enmaal hoog. 

 

Volgende week is de oneven groep weer onder elkaar en het duurt nog tot woensdag 2 oktober (de finale) voor we weer met het voltallige gezelschap de baan ingaan. 

Wij hopen binnenkort duidelijkheid te kunnen geven waar de finale gespeeld gaat worden, we zijn op dit moment met enkele banen in gesprek over de mogelijkheden. 

 

Uitslag

Stand na tien ronden

Voor de liefhebber: Vogelwikke