Verslag Damesmatchplay 12 juli

Anne Hillebrand

Het was de wedstrijd van de hijgende herten en de helden van Delden. Deze week hadden we bijna volle bak. 19 dames in 5 flights.

Maar voordat kon worden afgeslagen leek het wel een slapstick. Allereerst belde Anne naar Elly dat ze het waarschijnlijk niet op tijd ging halen. Ze moest met een voor haar nieuwe auto en een boedelbak twee kasten verhuizen vanuit centrum Haarlem naar centrum Den Haag. Tel daarbij op dat de zomervakantie van start ging en het heel hard regende, tja, dan ligt het voor de hand dat je in een dikke file terecht komt. Maar toch nog op tijd kwam ze aangevlogen.

Ingrid en Marina kwamen uit Delden van een paar dagen golfen met 8 dames. Ook zij reden tegen een dikke file aan. Nog even auto’s ruilen en in het clubhuis verkleden en op tijd klaar voor de wedstrijd. Anita belde dat zij het niet op tijd ging halen. Reden…….  file. Dus werd er geschoven en gedaan en er werd toch nog op tijd gestart.

Barbara en Irene waren op tijd en daardoor relaxed. Barbara heeft een aantal weken Oostenrijk in het verschiet. Ze won met 4 up. Doke en Marion waren ook op tijd en gingen welgemoed op pad. Doke was moe want ze had net 3 dagen Thermae 2000 achter de rug. Marion won met 3 up van Doke.

De tweede flight ging op pad. Carol en Cora konden eindelijk hun match spelen. Fijn dat Cora weer aanwezig was. Carol won met 3 up en sloeg en passent ook nog even een birdie op 6. Wanda en Ingrid speelden tegen elkaar. Ingrid had een extra handicap want in Delden was de eikenprocessierups actief en haar ogen waren helemaal opgezwollen. Wanda won met 4 up.

Anita en Anne startten in flight 3. Anne was niet op tik (zie het verhaal hierboven) en Anita wel. Reden waarom Anne verloor met 9 down. Anita, Elly en Lillian probeerden Anne nog met een positieve benadering tot grotere hoogten te bewegen maar dat mocht niet baten. Na een telefoontje met stichting Korrelatie kon zij toch nog gezellig meedoen aan de maaltijd. Elly en Lillian streden hun strijd en het eindigde spannend op de laatste hole. Lillian won met 1 up van Elly.

Tanja en Marina gingen in flight 4 op pad. Een compliment voor zowel Marina als Ingrid dat zij toch nog na 3 dagen golfen in Delden naar deze wedstrijd zijn gekomen. Het eiste wel zijn tol want Marina ging down met 3 punten. Gabrielle was ook relaxed door haar aankomende vakantie en won met 4 up van Hermine die net weer terug was van vakantie. Kunt u het nog volgen?

Marjo, Mirjam en Angela speelden een drie bal. Altijd wat ingewikkelder tellen maar ze kwamen er toch uit. Mirjam won met 6 up van Marjo en Angela won met 4 up van Marjo. Angela had eerder op deze dag haar werkzaam leven afgesloten en gaat van haar pensioen genieten.

Anita werd de dag winnares en ging met een fles wijn naar huis. Carol kreeg een birdie bal en de neary prijs ging naar Mirjam.

Marion verzorgde weer een heerlijke maaltijd; deze keer stonden er tappa’s op het menu.

Op 6 september is de eindwedstrijd die gespeeld gaat worden op Kavel II in de Beemster. De vouchers kunnen hiervoor gebruikt worden. Wij hopen op zoveel mogelijk dames om het 10 jarig jubileum waardig af te sluiten. Verder informatie staat binnenkort op de site.

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand