Verslag Heeren Oneven 17 juli

Bou Verhoeff

Na zes weken strijd op hoog niveau met de heeren van de even groep, waren we deze avond weer “onder ons”.

Het was voor de aandachtige toeschouwer goed te zien dat dit effect had op de spelers. 

De eerste holes dartelen ze door de baan als koeien de voor het eerst de wei in mogen. 

Het plezier spatte ervan af en de ballen vlogen alle kanten op, er werd meer aandacht besteed aan met elkaar bijpraten dan aan het spel. 

Op hole drie drong bij de meeste spelers het besef door dat ze met een wedstrijd bezig waren en er serieuze inzet werd gevraagd, vanaf dat moment stond de blik bij de meesten weer op scherp en ging het weer om de punten. 

Was wel te laat om de tweary te slaan, die dus weer niet viel. 

Aan de top van de ranglijst was het bij aanvang behoorlijk dringen en er waren verschillende spelers die een goed resultaat nodig hadden om hun kans op een topklasering in stand te houden.

Kees v/d Bos en Rene Witte deden goede zaken, zij wonnen hun partij en zijn in elk geval een week trots koploper (Kees) en runner up (Rene).

Ze leggen daarmee de druk op de spelers van de even groep, die nu in de achtervolging moeten.

Joop van Dam verloor vanavond de aansluiting met de kop van de ranglijst door de wedstrijd tegen Eric van der Storm met vijf down te verliezen.

Dit leverde Eric de dagprijs op en beide heeren garandeerde de wedco dat hun vriendschap door deze uitslag niet onder spanning komt te staan.

Wat verder opviel deze avond was de enorme concentratie waarmee Peter van Gorkum door de baan ging. 

Het leek soms wel of hij zich zo wist af te sluiten dat hij alleen door de baan ging, leverde hem een zwaarbevochten en verdiende 1up overwinning op tegen Jim Schevaas.

 

Ook de techniek van Eric Maessen viel op.

Een enorme backswing en een vaste hoge balvlucht maakt indruk op vrijwel elke tegenstander, zo ook op Rut Wakker die met twee down naar huis werd gestuurd.

 

Rob van Dooren verloor zijn wedstrijd tegen Rene Witte en daarmee de aansluiting met de koplopers.
Dit deerde hem niet echt want hij speelde vanavond de laatste wedstrijd van het seizoen, omdat hij binnenkort weer onder het mes moet.

 Als extra steuntje in de rug kreeg hij daarom de bal van de week. 

 

Nu maar afwachten wat de uitslagen van de onevenpoule zullen zijn … 

 

 

Uitslag elfde ronde Oneven