Nieuwsflits 22 februari

Peter Bruining

SoGolf Update
SoGolf (de server voor het invoeren van onze scorekaarten ) gaat volgende week de nodige updates en werkzaamheden uitvoeren die nodig zijn om beter te kunnen communiceren met de database van de NGF en de overgang naar het Wereld Handicap Systeem definitief te maken.

Donderdag de 25e februari, wordt het serverpark van Sogolf geüpdatet en zal dan waarschijnlijk tot vrijdag de 26e februari volledig onbereikbaar zijn.
Zodra de updates van zowel SoGolf en de NGF zijn afgerond, kunnen wij ons Sogolf weer gebruiken.
Het kan zijn dat u in het begin bij het invoeren van een scorekaart via “invoeren scorekaart” hinder ondervindt. Mocht dit gebeuren, wacht dan een paar dagen en probeer het gewoon nogmaals. Er kunnen altijd enige kinderziektes dan wel aanloopproblemen zijn. Daarna kunnen wij onze nieuwe WHS-handicap inlezen.

NB – Let wel op bij invoer van meerdere kaarten dat u dat op datum volgorde doet, later een eerdere kaart/speeldatum invoeren is niet mogelijk!
 
NGF-passen
De NGF gaat 1 maart aanstaande de fysieke-passen versturen. Wij zullen deze z.s.m. doorsturen naar de leden die om een plastic kaart hebben gevraagd. Op deze pas staat alleen de ‘nieuwe’ WHS-handicap. De passen van 2020 zijn nog geldig tot 1 april 2021.

Het bestuur van De Zandvoortse
Erik Franssen – onze nieuwe secretaris – is druk bezig met de overname van het secretariaat van Hein den Dunnen. Begin maart zullen wij ter introductie een aparte nieuwsbrief wijden aan Erik. Dan zal formeel ook alles rond zijn.

De Golfbaan
Onze greenkeepers zijn druk bezig de baan te herstellen. Paul vertelde dat zij als sneeuwruimers karrevrachten sneeuw van de greens hebben verwijderd. Er wordt nu hard gewerkt aan het voorjaars klaar maken van de tees en de greens (momenteel blauw, dus GUR, dus niet betreden!). Vrij vertaald veel gaatjes prikken, sproeien met schimmel bestrijdings spul en het inzaaien met de diverse graszaden.

 

Wij toegewijde topgolfers die uiteraard de zomertees en -greens enorm missen, moeten ons nu even tevreden stellen met de winterfaciliteiten en die ‘zomer’-gebieden dan ook niet belopen en nu volledig met rust laten. Even uit de geschiedenis: vroeger liep de winter tot 21 maart en daar was de natuur ook op ingesteld. Het is ook verwarrend als je nu naar buiten kijkt of buiten bent!

Plaggen
Het is heus geen schande als wij onze eigen plaggen, maar ook die van een misschien al wat vergeetachtiger golfer, terug leggen en even aanstampen. Een kwalitatief strakke baan is in ons aller belang, bij elk rondje, of dat nu voor de competitie, toernooi of het plezier is.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief is van en voor ons allemaal, dus wil je iets kwijt of wil je graag zelf eens wat schrijven, mail het naar golfclub@dezandvoortse.nl . Het mag uitgebreid, kort en bondig of in telegram stijl, dan maken wij er samen wel iets leuks (qua lay-out) van.