Nieuwsbrief 28 februari

Bestuur

Rita Schardijn heeft 16 februari afscheid van haar 89-jarige man Jo moeten nemen. Zelden zagen wij op één van onze feestjes dit hechte echtpaar zo gelukkig, liefdevol en mooi ballroom dansen. Prachtig om dit te mogen zien. Wij wensen Rita en de hele familie veel sterkte.

De vader van Roel, Rijk Hoedt, de legendarische acrobaat, is 8 februari op 88-jarige leeftijd overleden. Sommige van ons waren wellicht bekend met ‘Hoedt Sr’. Hij heeft samen met zijn vriend Cor van Velthoven onder de naam the Como Brothers over heel de wereld zijn kunsten vertoond, zelfs tot in het Billy Smart circus aan toe. In de loop der jaren hebben zij zich bijzonder bekwaamd in de kunst van de volledige acrobatische lichaamsbeheersing. Op latere leeftijd hebben zij veel artiesten en sportmensen geholpen met hun uitgebreide ervaringen. Roel zelf heeft naar verluid ook met zijn vader opgetreden, wellicht verklaart dat zijn getrainde lichaam. Wat blijft zijn de vele mooie herinneringen en verhalen, waarvan een aantal ook op Google is te vinden. Wij wensen Roel en zijn familie veel mooie herinneringen en veel sterkte.

Graag willen wij jullie even op de hoogte brengen over de uitslag van de prestigieuze Medische Inspirator Prijs 20/21 waarvoor Sebastiaans team als 1 van de 3 partijen was genomineerd, met de door hen ontwikkelde ‘stoma-app’ voor kindjes, genaamd ‘de Stomakker’.

Op donderdag 11 februari is de uitslag bekend gemaakt en vol trots kunnen wij jullie melden dat Sebastiaan met zijn team met maar liefst 45% van de stemmen de eerste prijs van € 100.000,– heeft gewonnen ! Dit geld zullen zij gebruiken voor de verdere ontwikkeling van de ‘Stoma-app’. Eric en Joyce willen graag iedereen bedanken voor het steunen en stemmen op dit mooie project.

Per 1 maart gaat de nieuwe handicap registratie in werking. Eigenlijk verandert er voor het invoeren van kaarten en bijhouden van de handicap niet zoveel. Gewoon via Golf.nl of via onze eigen site je scores invullen. Het kan zijn dat je handicap wat wordt aangepast, dat wordt je nieuwe uitgangspunt. Het advies is zo gauw dit kan geregeld qualifying kaarten te lopen om je handicap zo reëel mogelijk te krijgen. Aad Twisk wil leden die nog problemen ondervinden of vragen hebben uiteraard helpen. Aad is bereikbaar op nummer 06-105 504 96 en per mail aad-tineke@hetnet.nl.
Hij helpt jullie graag verder.
Nieuwe handicaptabellen

Hieronder tref je de veranderingen t.o.v. de oude playing handicaptabellen aan:

  • Spelers met een lage handicap (tot 1 maart EGA-handicap 4,4 of lager) kunnen na de invoering van het WHS ook 9-holes qualifying ronden en wedstrijden spelen.
  • Het WHS hanteert niet langer een afwijkende berekening voor spelers met een handicap boven de 36,0 (dit was een extra slag voor elk punt boven handicap 36). Handicaps boven de 36 worden in het WHS ook op één decimaal nauwkeurig bepaald, wat kan resulteren in meer of minder slagen t.o.v. de oude tabellen. Er is in het WHS dus één methode voor alle niveaus.
  • In het WHS wordt gebruikgemaakt van een 9-holes course rating voor een 9-holes tabel. Deze 9-holes course rating wordt berekend door de helft te nemen van het huidige course rating-getal op de bestaande 9-holes tabel. Dat betekent dat wanneer er voorheen een 9-holes CR van 70.4 stond er nu een CR van 35.2 vermeld staat. Met als kanttekening dat er bij de 9-holes CR in sommige gevallen een verschil van 0,1 punt is ontstaan, wat veroorzaakt wordt door de afronding in de berekening. Dit verschil ontstaat bij het optellen van de 9-holes rating of het vermenigvuldigen van 9-holes CR. Dan kan er een verschil van 0,1 punt in de 18-holes CR ontstaan. Bijvoorbeeld 18-holes CR 58.5/ 1e 9 CR 29,4 + 2e 9 CR 29,2 = CR 58,6
  • De lay-out van de tabellen is gewijzigd; op de nieuwe tabellen worden alleen de bestaande tees weergegeven waar voorheen ook de niet aanwezige tees op de tabel werden getoond.
  • Spelers zullen na de invoering van het WHS bij een qualifying ronde of qualifying wedstrijd nog steeds met een Playing Handicap spelen en slagen meekrijgen. Maar die Playing Handicap heet in het WHS een Baanhandicap. Deze benaming zie je ook terug in de nieuwe tabellen.

De nieuwe tabellen zijn al door Dirk Fortuin op onze site gezet [Zie  Menu > De golfbaan > Baanhandicap].
Met ingang van heden is onze Dirk degene die gaat zorgdragen voor onze website en social media. Is het bestuur erg blij mee.

Helaas zal er nog weinig mogelijk zijn, geen interne competities, toernooitjes en wat voor activiteiten dan ook. Tevens heeft het bestuur van de NGF besloten alle NGF competities te annuleren. Gezien de Corona ontwikkeling en gekoppelde maatregelen niet geheel onverwacht, maar uiteraard wel een domper voor de vele golfers van de 2600 ingeschreven teams. Een schrale troost: ons eerste team blijft voorlopig wel mooi regerend landskampioen!

Soms zijn er in de baan wat discussies en/of verschillende interpretaties van en over de regels. Hoeft in de baan geen enkel probleem meer te zijn. Aad Twisk heeft de perfecte App daarvoor gevonden: R&A Rules of Golf, ideaal, even downloaden en voorbij zijn de discussies.

Voorkom echter praat- en discussiegroepjes in de baan. Als het echt een halszaak is, speel dan een tweede bal en bespreek na afloop wat de juiste beslissing is. Blijf gezond en geniet van de prachtige duinen, het golfen en de, weliswaar beperkte, na-golfse activiteiten, maar beter iets dan niets. Wellicht ten overvloede, maar hou je toch alsjeblieft aan de 1,5 meter afstand!