Nieuwsflits 18 januari

Peter Bruining

In Memoriam

Afgelopen zaterdagmorgen geen Marion in het clubhuis van the Dunes om ons na een golfronde te voorzien van een welverdiende cappuccino of zwarte koffie. Afwezig om wel een heel erg trieste reden, haar man, Mac Hirs, is vroeg in die ochtend vrij plotseling overleden.

Heel erg verdrietig, net een paar weken geleden voor de tweede keer opa en oma geworden.

Alhoewel zij al wat langer samen waren, waren Mac en Marion pas in september 2015 echt officieel getrouwd.

Na zoā€™n 5 jaar huwelijk had Marion het eindelijk voor elkaar dat er gouden trouwringen gekocht werden ter vervanging van de ā€˜tijdelijkeā€™ zilveren exemplaren die zij elkaar in september 2015 om de vingers hadden geschoven, het zat al jaren in de pen, maar was er even bij ingeschoten, zo gaat dat.
Het voorrecht om een paar bijzondere trouwringen voor dit leuke stel te mogen gaan maken werd toebedeeld aan ondergetekende. Marion was helemaal happy met hun keuze en straalde, gelukkig met de ringen en natuurlijk helemaal met hun tweede kleinkind. Zij zag de toekomst met de haar bekende vrolijkheid tegemoet. Iedereen die of Mac of Marion of beide kende, gunde hun dit geluk van harte.

Macā€™s gezondheid was na een lange periode van vechten tegen diverse bacteriĆ«le infecties weer ok. Hij liep nog niet de marathon maar hij had weer een perspectief. Echter 2 maanden geleden kreeg hij last van galstenen wat uitmondde in het springen van een abces bij zijn lever en daarmee in een paar uur zijn lichaam vergiftigde. Zelfs Marionā€™s liefdevolle zorg voor Mac kon hier niets meer aan veranderen.

Marion zal de mooie ring die zij samen als teken van hun verbintenis hebben gekozen dragen bij het definitieve afscheid van haar man, Mac jammer genoeg niet.

Wij wensen Marion en de familie veel sterkte en hopen dat de vele mooie herinneringen dit verlies uiteindelijk wat mogen verzachten.

Namens alle leden van de Golfclub ā€˜de Zandvoortseā€™,

Peter Bruining

Het correspondentie adres is:

Marion Hirs-Blansert

Marsmanplein 188

2025 DV Haarlem