klaverjasavond

Anne Hillebrand

Het is al jaren traditie dat zowel in het voor- als najaar een klaverjasavond wordt georganiseerd voor de leden van de de golfclub. Dit keer dus de voorjaarswedstrijd. Er waren 24 aanmeldingen; goed voor 6 tafels.

Voorafgaand aan deze avond verraste Marion ons weer met een heerlijke maaltijd. Was het vorige keer paella, deze keer stond er Mexicaans op het menu.

In de serre van het clubhuis waren de tafels feestelijk gedekt. Er waren tortilla’s die je zelf met van alles kon vullen. Na het genot van een kopje koffie, kon de wedstrijd beginnen.

Er werd gezellig gekaart. Gelukkig is er bij deze wedstrijden geen sprake van klaverjassen met het mes op tafel. Zelfs toen Peter Bruining verzaakte werden de 100 punten straf niet gerekend. Peter was flink op dreef en maakte kans op de hoofdprijs.

Ondanks dat het wereldvrouwendag was, vielen er geen dames in de prijzen.

De poedelprijs was voor Rob van Dooren. Misschien kan een flesje wijn de lage score goedmaken. De derde prijs was voor Raymond Timmer. Ook voor hem was er een fles wijn.

De tweede prijs werd gewonnen door Martin Spaans. Hij mag zijn cadeau, een bon, bij de HEMA verzilveren.

En last but not least, de eerste prijs voor Peter Bruining. Naast een bon voor de Intratuin mag hij ook de trofee weer een jaar op de schoorsteen zetten. Voor de zekerheid is er een foto gemaakt van Peter en de trofee. Een paar jaar geleden beweerde hij, tegen beter weten in, dat hij nooit een trofee had gekregen. Waarna Marina hem uiteindelijk in de boekenkast vond.

Ter beschikking gesteld
door John van Dam
en Rob van Dooren

Om 22.45 uur vertrok iedereen huiswaarts. De volgende wedstrijd wordt weer in het najaar georganiseerd.

Namens de organisatoren;

Anne Hillebrand
Bou Verhoeff