Vrijwilligersdag 2019

Bestuur

Vrijwillig wordt in de dikke van Dale  omschreven als uit vrije beweging en ongedwongen iets doen. Ja zeker, ik heb de “dikke” nog steeds in mijn boekenkast.
Heerlijk om in te bladeren, veel leuker dan welk computer programma ook, zie je nog eens woorden die je als 70-jarige nog niet kende.

 

 
En juist deze mensen willen wij als club één keer per jaar bedanken en laten merken dat hun  inzet en werk gewaardeerd wordt.
Daarom was het zaterdag weer vrijwilligersdag.
Door allerlei redenen waren 18 vrijwilligers van de c.a. 32 in staat zich te melden in Beemster  op de golfbaan Kavel II.
In 2020 gaan wij de vorm waarin wij de vrijwilligersdag houden onder de loep nemen. 
Wellicht  kunnen er dan meer  werkers meedoen.

Wij hadden wel wat zorgen vanwege de ietwat vochtige vrijdagavond, zou dit volgens onze gasten, zaterdag een vervolg krijgen? Maar gelukkig  geen afmeldingen. Langzaam druppelden de  golfers binnen om te genieten van koffie/thee en heerlijke home-made warme Strudel  met jawel slagroom.

Ik denk dat buienradar vanuit de Beemster nog nooit zo vaak geraadpleegd is maar met het weer  is het gewoon: het is wat het is. Af en toe wat veel water en later flinke wind,
maar over de hele middag alleszins een bedank-dag waardig.

Prestaties waren nogal wisselend, ballenverkopers konden ook redelijk tevreden zijn en onze golfers ook. Persoonlijk vind ik, na 18 holes, het altijd een hoogtepunt om een heerlijke hete douche op de toch wat stramme ledematen te voelen.  Douches zijn op de Beemster prima in orde, de handdoeken zijn wellicht voor de Beemster mannen geschikt maar niet voor stoere Zandvoortse zeebonken. Moet altijd iets te zeuren zijn, maar het zijn echt gastendoekjes.

Maar rond half zes was iedereen weer in het restaurant aanwezig voor drank, en zoals een beginnend  erg jonge serveerster verkondigde, twee borrelhapjes pp. Na nogal wat rekenwerk vooral van de flight van Dirk en Ko. Kon Anne in sneltreinvaart de gelukkige winnaars van de vrijwillige rode Spaanse wijn bekend maken. Longest voor Gabrielle en Hans, eerste plaats met 23 punten voor Gabrielle en Dirk won  bij de heren met 26 punten. Beide behaalden het zelfde aantal punten als Marjan en Albert, maar na zeer ingewikkelde berekeningen eindigden deze als tweede.

Na een inspirerende  speech van onze nieuwbakken voorzitter Hans kon de soep genuttigd worden, gevolgd door hetzij een moot zalm of een deel van een entrecote. Was keurig  verzorgd. Wel altijd leuk om te zien dat er altijd mensen zijn die menen vis opgegeven te hebben maar dan toch vlees krijgen.  Twee jaar geleden met Marina in Italië een groep Franstalige  Belgen meegemaakt waar dit iedere avond mee gebeurde, heerlijk hier kan geen komische film tegenop.

En dan was er nog een voortreffelijk dessert, jammer al mijn  tafelgenoten lustten dit ook zelf, ik moest het dus met één portie doen.

Rest ons als bestuur nog Kees te bedanken voor zijn lovende woorden en alle vrijwilligers voor hun inzet. Graag tot volgend jaar bij de vrijwilligersdag nieuwe stijl.

Namens het bestuur,

Anne Hillebrand en Peter Bruining