Voorronde clubkampioenschap 2020

P.Bruining

De Voorronde

Ondanks alle Corona commotie en verwarring in de afgelopen dagen hebben we vandaag de voorronde gespeeld van het Clubkampioenschap, het hoogtepunt van ons bijzondere Golfjaar 2020.

 

9 dames en 26 heren wilden graag strijden om de cut te halen voor de finaleronde, want er is slechts plaats voor 7 dames en 17 heren. De finale belooft een zware 18-holes wedstrijd te worden, door sommigen al vergeleken met ‘The Iron Man’ triatlon op Hawaï. De eerste 9 afslaan van geel en blauw de tweede 9 van wit en geel, heren respectievelijk dames.

Maar eerst de voorronde, waarbij René Witte bijna maar net op tijd met auto en al slippend naar de eerste tee raasde, die daardoor aardig voorverwarmd geen verdere warming up nodig had. Wellicht de beste manier gezien de uitslag? Oorzaak waren enige flight-wisselingen die enkelen niet hadden meegekregen, alhoewel op de site vermeld. Reden te meer om te allen tijde voor wedstrijden tot op het laatste moment de site in de gaten te houden om verrassingen voor te zijn: want niets veranderlijker dan een flight-indeling!

Het zeer vochtige weer in de vroege ochtend verraste eenieder, edoch rond 9:45 stopte ook de resterende motregen en kon de eerste flight droog van start, voorzien van een goed gevuld tasje met een voortreffelijke bol gezondheid, fruit, drinken, voor de ochtendsessie een gevulde koek en voor de middagploeg een Mars. Dit alles voorgeproefd en aangeboden door uw bestuur.

Sommige middagflights kregen wat verkoeling van boven, maar gezien de prestaties heeft dit alleen maar een positieve impuls aan het spel gegeven.

Ik kan alleen wat verslag doen van mijn flight waar Barbara volgens ons de gedoodverfde club kampioen 2020 gaat worden en natuurlijk Rene met nu maar 33 slagen een grote kanshebber is.
Aad en ondergetekende doen verder geen mededelingen over onze prestaties, maar een handicap verrekening voor ons, alleen al gezien al het werk, zou wel op zijn plaats zijn.

Op de site staan nu de 7 dames en de 17 heren die gaan strijden om de allerhoogste eer: “Clubkampioenen van De Zandvoortse 2020”. En naast ‘eeuwige roem’ door vermelding op de borden met grote namen van illustere voorgangers in het clubhuis, ook naar huis met een heuse beker en de wetenschap kampioen te zijn in een gedenkwaardig jaar.

Graag tot zaterdag de 24e en houdt de flight-indeling in gaten die uw Wed-co komende woensdag op de site zal plaatsen. Onnodig te zeggen dat over deze indeling niet gecorrespondeerd kan worden.

Met sportieve groet,

Peter

Uitslag