The Zandvoortse Masters 2023

Verslag van The Zandvoortse Masters 2023

Zaterdag de 16e september was het dan zover, de strijd om de legendarische groene jasjes kon losbarsten.
In den beginne liep de inschrijving nog wat stroef, het zal aan de vakantieperiode liggen, maar daarna werd er serieusingeschreven en kwamen we op 28 leden die mee wilden spelen. Het aantal was zelfs groter, echter moest een aantal ingeschreven leden helaas afzeggen om de uitvaart van Peter Ruurda bij te kunnen wonen. Graag verwijs ik naar het In Memoriam voor Peter op onze site.

De wedstrijd. Klokslag 13:00 uur sloeg de eerste flight af. Er werd gelukkig overal redelijk stevig doorgelopen, dat bevordert altijd de kwaliteit van het spel. Het weer was helemaal perfect, waardoor ook recent zuidelijke vakantiegangers die gewend geraakt waren aan het mediterrane weer geen acclimatiseringsproblemen hadden.

De wedstrijd en de proeve van bekwaamheid.
Uiteraard ging het vandaag om The Zandvoortse Masters met als eervolle prijs een geheel jaar de trotse drager van het Groene jasje te mogen zijn.  Daarnaast was er een proeve van bekwaamheid als extra buiten wedstrijd element. Aad Twisk had op de drivingrange op zo’n 35 meter een heuse waterpartij van 4 x 4 meter ‘gegraven’ met daar achter op ± 50 meter een green met winterhole. Iedere speler kreeg 3 ballen om zijn bal in the hole te slaan of in elk geval op de green te eindigen. Hierbij mocht het de waterpartij op geen enkele wijze geraakt worden. Hermine Warnaars stond als echte spotster en strenge, doch rechtvaardige referee te controleren of de ballen volgens de regels op the green eindigden.

De uitslagen van The Masters 2023. Op een zeer eervolle tweede plaats bij de dames eindigde Ingrid Morrien, zij ontving wat ‘lekkere’ spulletjes van Rituals.
Bij de mannen werd Kees van de Bos eervol tweede met 27 slagen, op de hielen gezeten door Gerard Mulder met 28 slagen. Kees kreeg de bijzondere goud likeur voor zijn prestatie.
En dan de winnaars: degenen die 2023/2024 trots op het groene jasje mogen passen zijn Maartje Loos met 26 slagen en Arjan Borger met 25 slagen. Beiden van harte gefeliciteerd!

Er werden ook diverse birdie’s gemaakt en deze spelers kregen allemaal een speciale birdiebal van wo/do competitie.
Waar een beste is, is ook een wat minder beste, iemand of soms een stel dat net voor de bezemwagen weet te blijven. Deze editie hadden Marina en uw voorzitter verreweg de meeste slagen nodig met het excuus dat er niets leuker is dan zo veel mogelijk ballen te slaan. Zij werden verrast en getroost met een paar doosjes ballen.

De uitslag van de proeve van bekwaamheid. Hier waren geen jasjes maar een prachtig Seiko dames- en een herenhorloge te winnen.
Het was maar 5 spelers gegeven om deze proef tot een goed einde te brengen. De enige dame die het lukte was Elly den Dunnen en voor de tweede keer in haar golf carrière ging ze naar huis met een polshorloge. Jan Verhoeven wist van de vier heren die the green bereikten met een prachtige slag heel dicht bij de hole te komen. Voor hem ook een horloge en dat kwam goed van pas, want hij had er geen. Nadeel is nu dat hij geen excuus meer heeft om niet op tijd te zijn.

Marion zorgde zoals vanouds voor een lekker bittergarnituur. Het was weer ouderwets gezellig napraten met het ondergaande zonnetje, de spelers en de partners die naar de wedstrijd en borrel gekomen waren.

Graag bedank ik mijn evenementencommissie, Paul Westra, The Dunes voor hun onmisbare inzet en mijn kinderen Maaike en Dark voor de prijzen van Niestadt Juweliers uit Lisse.

Uw voorzitter

Peter Bruining