Verslag slot donderdagavond zomer 2017

Hein den Dunnen

Eigenlijk is het best vreemd. De donderdagavond afsluiten op een stralende zaterdagmiddag. Maar liefst 8 flights gingen deze middag de baan in met maar een doel, lekker spelen. Deze wedstrijd telde namelijk niet meer mee voor de donderdagavond competitie. Vraag was wel, wie wordt de All Inn kampioen van de donderdagavond? Bij All Inn denk ik altijd, je betaald je fee en voor de rest krijg je alles wat je maar vraagt. Nou, dat is bij deze competitie niet het geval. Het lijkt wel op werken.

Er moest, zowel door de Dames als de Heren, worden gestreden om de eerste plaatsen in de Eclectic, strokeplay, stableford, super birdie competities en tot slot wie wordt de totaal winnaar en winnares. Je zou bijna zeggen wie heeft er geen prijs gewonnen als je deze waslijst ziet. Ik zeg niks.

Maar nu over de wedstrijd van de 2e september. Of het toeval is of niet, laat er nou net ook de historische races zijn in Zandvoort. Dat hoort bij een historische wedstrijd, want dat is altijd de afsluiting van de donderdagavond . Onder het geluid van de Feraries, Maclarens en hoe ze nog meer mogen heten, werden de holes een voor een afgewerkt. Leuke bijkomstigheid was de verlegde afslag op Hole 4 en Hole 6. Dat zijn toch wel wat metertjes meer. Een prettige bijkomstigheid is dat deze Holes straks ook bij het clubkampioenschap zijn opgenomen.

Na Hole 9 kwamen de flights binnen en werden onthaalt door Marion door iets lekkers bij het drankje. Ondanks het fantastische weer werd de prijsuitreiking binnen gehouden. Het geluid vanaf het circuit was dermate hevig dat Ko en Rob hier niet overheen konden komen met de uitslagen.

Zet je maar schrap, eerst de dagprijs. Martin werd eerste bij de heren  en naar later bleek, groot verzamelaar van prijzen. Bij de dames begint Wanda weer op stoom te komen en werd eerste. Elly en Lillian namen respectievelijk de nearyprijs en de longest drive mee naar huis. Hetzelfde deden Rob Loos en Roel Hoedt dat bij de heren.

Om de lengte van dit verslag in de perken te houden volgen nu alleen de eerste prijs winnaars van de zomercompetities. De totale uitslag wordt gepubliceerd in de uitslagenlijst. Hier gaan we dan :

Eclectic : Lillian Klaus en Henk Morang

Strokeplay : Mieke Termeulen en Roel Hoedt

Stableford : Elly den Dunnen en Martin Spaans

Super Birdie : Maartje Loos en ex aequo Martin Spaans en Rob van Dooren

Via een ingewikkelde berekening , door Rob Loos vakkundig uitgelegd, zijn er ook totaal winnaars. Dat zijn de winnaars die over alle wedstrijden het beste hebben gescoord.

En de winnaars voor 2017 zijn …

Mieke Termeulen en Henk Morang

Zij werden vereerd met een heuse wisselbeker waarop hopelijk ook nog de namen van de winnaars 2016 worden gegraveerd. Trots showden zij hun beker aan het volk. Een luid gejuich steeg op uit de menigte. Dit zijn onze kampioenen van 2017. Goed gedaan Dame en Heer. Op zaterdag 2 november gaan we verder onder de naam van de wintercompetitie. Tot dan maar…. ik vergeet nog iets.

Namens alle spelers werden de Wedco Mieke, Doke, Ko en Rob bedankt voor al hun inspanningen, en dat is nog al wat. En ik kan het weten.

Alle prijswinnaars op een rij.