Verslag Paastournooi 10 april

Peter Bruining

Om nu meteen na de 2e editie van ons 3-stokken Paastoernooi al van een traditie te schrijven gaat wellicht wat ver, maar gezien het enthousiasme over en de goede aanloop voor dit evenement, verdient het zeker een traditie te worden, met als vast onderdeel de ingebouwde gele ballen competitie.

Het toernooi hebben we  – DeZandvoortse –  georganiseerd in samenwerking met The Dunes, zodat spelers uit die beide geledingen elkaar konden treffen en dat is goed bevallen. Een heel mooi eerste toernooi van 2023 met alle mooie en boeiende verbeteringen in onze baan. Leren doen we iedere dag, dan zie je uiteraard nog wat verbeterpunten, maar de basis is gelegd.

Liepen de inschrijvingen voor deze gunshot wedstrijd met handicap verrekening in het begin nog wat stroef, edoch 2e paasdag hadden wij toch 33 golfers die om 8:00 uur in het vernieuwde clubhuis samen kwamen voor een mooie stuk paasbrood, koffie en/of thee.
Helaas zijn drie golfers zonder afmelding niet gekomen, vast met een goede reden, maar ze hebben in elk geval een geweldige paasmorgen gemist. Kwart over acht ging iedereen naar zijn eerste teebox en klokslag 8:30 mocht ik de luchthoorn laten blazen. Niet zoals op Augusta om de wedstrijd te staken, maar juist om voor de eerste keer af te slaan.

Vanaf half elf kwamen de flights binnen en konden zich direct verheugen op het rijkgevulde brunchbuffet van Paula. Er was voor iedereen wat wils, allerlei heerlijkheden: soep, heerlijke eiersoufflé, groot assortiment patés, gerookt zalm en veel meer. De golfers waren duidelijk hongerig geworden van het golfen op dit vroege uur. Fijn om te zien hoe de flight genoten gezellig en zeer geanimeerd aan het ontbijten, of zo je wilt, brunchen waren.

Maar dan nu even serieus, de uitslagen:

Er zijn totaal dertien golfers die de 9 holes met hun gele balletje hebben gespeeld. Dat leverde deze zorgvuldige spelers een doosje met Golfclub DeZandvoortse golfballen op.

Dan waren er nog vier spelers die het presteerde ondanks de zeer beperkte clubkeuze een birdie te maken. Dat werd beloond met een overheerlijk paasbrood of een paashaas.

Maar liefst vier golfers eindigde met 30 slagen en dat leverde, naast een klein beetje roem, een derde plaats en een mooi chocolade paasei op. Nieuwsgierig wie? Hermine Warnaars, Renee Bosse, Gerard Scholten en Peter Specker.

Ja, dan de nummers één en twee. Dat werd een familiefeestje. Niet alleen kwamen de leden van dit echtpaar beiden met het gele balletje binnen, maar ook met absoluut de laagste scores.

de foto’s zijn van Melanie

Ellen Verschuur werd 2e met netto 26 slagen en haar echtgenoot, Daan Verschuur werd met 22 slagen overduidelijk eerste. Hij mocht naast een heel pakket aan prijzen ook het bronzen paasvogelnestje voor in de prijzenkast mee naar huis nemen.

Rest mij Paul te bedanken die op het vroege uur de baan al in wedstrijdconditie had gebracht, Paula voor de verzorging van het heerlijke Paasbuffet, Paula en Nigel voor het beschikbaar stellen van de chocolade prijzen, Caroline voor haar hulp in het clubhuis, mijn zoon en kleinkinderen voor de “catering” op hole 5 en last but not least: Anne, Elly en Roel. Super bedankt allemaal en graag tot het volgende toernooi.

Met sportieve groet,

Peter Bruining