Verslag Heerenmatchplay 6 september

P.Bruining

Vrijdagavond bijna half negen en ik vraag mij af of de Heeren wel beseffen wat voor excellente Wedco zij hebben. Het hele seizoen redelijk tot prachtig weer en onze Dames matchplayers hebben vanavond lopen zwoegen door storm en regen. Geen voorspraak bij de weergoden maar voor wat geld en lieve woorden willen Bou, Dirk, Hein en schrijver dezes in overweging nemen om 2018 het weerdeel van de organisatie  voor de dames te verzorgen.

Nu naar onze eigen na genoeg droge avond met mooi strakke winden uit het zuidwesten. Niet zomaar winden maar verschillend in hoogte en lengte. Het blijft ietwat tomben met de sheets die ik aanlever en door Hein op de site gezet worden, maar uiteindelijk wist iedereen tegen wie en hoe laat er gespeeld moest worden. Gespeeld is er, van 1 t/m 6 up of down waren de resultaten. Met als uitschieter Alejandro die na een safari in Zuid-Afrika Ton Medenblik met 6 up terugzetten in de rangorde. Ton had het toch moeilijk en verloor ook van Maurits. Maar….Ton bleef lachen. Vermeld mag ook wel worden de duidelijk overwinning op gedoodverfde finale kandidaat Werner door Henk. Onnodig te vermelden dat de fiets trainingen van Henk hier aan bijdragen. Rick trok zich niets aan van het feit dat Richard op zaterdag middag 5 volle grote manden op de driving range weg had geslagen. 4 up is werkelijk een mooie score. Trouwens u moet eens kijken naar Richard als hij zijn oefenswing maakt, daarmee kan hij een olifant bewusteloos slaan. Roel H. was eindelijk  heel dicht bij een fles wijn, altijd leuk voor iemand die geen alcohol drinkt, maar Roel E. voorkwam dat dit ging gebeuren dus werd het 5 up voor Roel H. Rob is  bezig aan een opmars ook nu weer 4 up tegen Leen.  Michiel wist Ko op de knieën te krijgen met 2 up en Dirk moest in Martin zijn meerdere erkennen, 1 down. Dirk is en blijft de site bewerker, voor deze Wedco soms wat lastig maar voor Dirk duidelijk en daarboven droeg Dirk deze avond zijn nieuwste hoofddeksel, voorwaar een bijzonder model. Daarmee verdiende  hij volgens ons de bal van de week.

Als laatste dan nog het lafhartige optreden van Bou  om tegen mijn kind Dark gelijk te spelen. Alleen de fantastische afslag  van Dark op hole 1 verdiende al de overwinning. Zeker om dat Bou zijn 1e bal gelijk tussen de watervlooien verdween. Woensdag de 13e zal de druk op de onevenaren  immens zijn. Als Peter wint dan is hij nummer 1 daaronder staan nogal wat toppers, erg spannend allemaal.

Ik heb alleen begrepen dat als wij klaar zijn er een  groep wijze mannen allerlei berekeningen gaan maken over laatste 10 scores , logoritmes etc. om de 8 finalisten bekend te maken. Wonderlijk, maar schijnt zo te horen. Moet de Wedco nog maar eens over vergaderen. Ik weet dat ik een knuppel  in het bekende hoenderhok gooi, maar dan moeten wij toch ook nadenken over een 75%  handicapverrekening  en dat is dan wel weer een grapje.  Doen de Dames dus wel maar ja, dat zijn dames.

Heeren graag tot over 1 en/of 2 weken  voor de laatste wedstrijden.

Uw even Wedco

Hein & Peter