Verslag Heerenmatchplay 19 juni

Rut Wakker

19 juni, de eerste van vier dubbele avonden, de even en oneven mannen bij elkaar en tegen elkaar. Deze week werd er nog gespeeld op basis van handicap, volgende week zal de ranglijst leidend worden voor de indeling, zie Stand HeerenMatchplay 19 juni. Die stand is misschien nog wat vertekend maar daar gaat vanaf nu verandering in komen.

Met twee wedco’s afwezig hadden we weinig aandacht voor de verschillende partijen. Dus weinig foto’s en/of diepgravende analyses van de verschillende partijen. In het algemeen kunnen we zeggen dat de weersomstandigheden perfect waren, eindelijk. Zo werden het echte ‘man tegen man’ partijen en had niemand een excuus voor eventuele moeilijke omstandigheden.

Het verwerken van de uitslagen is altijd weer een uitdaging voor de wedco’s omdat zelfs zeer ervaren golfers moeite hebben met het juist invullen van de scorekaart. In plaats van een +, een of een o komen er hele andere tekens en cijfers op de kaart waar we als wedco niets mee kunnen. Zal wel een gevolg zijn van te weinig ervaring.  De komende weken kunnen deze golfers wat ‘bijscholing’ verwachten …

Verrassende uitslagen, ja
Was Diederik Knol zo goed of had Kees v.d. Bos een off day, een overtuigende winst van Walter Dubach, geen winst voor Paul Jongenelen, toch wel een fors verlies voor Henk Morang. Uiteraard ook de winst- dan wel verliespartijen die minder verrassend zijn.

De Birdies
Diederik gaat weliswaar ruim aan kop maar kon deze week geen Birdie noteren. Robert Mentjox noteerde wel een Birdie nadert Diederik Knol. Nieuw in de Birdie ranglijst zijn Fred Nekeman en Rut Wakker.

De Neary
Vele spelers zullen hun bal met de eerste slag op de green van hole 6 gespeeld hebben, maar uiteraard één bal kan het dichtste bij de hole liggen. Paul Jongenelen ging met de neary-fles naar huis.

De Dagwinnaar
Drie spelers streden om de dagwinst en hadden een score van +5. Diederik Knol, Robert Schorfhaar en Rut Wakker. Bij afwezigheid van Diederik na afloop ging de dagwinst uiteindelijk tussen de laatste twee spelers. Op basis van de laatste 3 holes nog geen beslissing, op basis van de laatste 6 holes kon Rut Wakker met de winst-fles naar huis.

Volgende week de tweede dubbel avond, wederom van geel. Als de weersverwachting uitkomt wordt het dan zelfs korte-broeken-golf-weer. Leuke van deze dubbel avond is dat we nu als Heerenmatchplay groep bij elkaar zijn, met een hapje en/of een drankje achteraf hebben we de tijd om ook de spelers uit de andere groep wat meer te spreken. Het EK voetbal staat aan in het clubhuis dus dat kan geen reden zijn om vroeg naar huis te gaan.

Dirk en Rut

Uitslag