Verslag HeerenEven 1 mei

Rut Wakker

Mooier weer als deze avond kan gewoon niet. Hadden wij maar zulk weer.
Na een wat rommelige aanloop met probleempjes met de flightindeling was het toch gewoon half zes en tijd voor de eerste flight om van wit af te slaan. Wit, ondanks de kleur van de onschuld, blijft een lastige afslag. Gelukkig was het net van de drivingrange omhoog dus menigeen gebruikte de verende muur als richtpunt.
Deze avond twee oude bekenden die onze Heeren avonden niet kunnen missen te weten Richard Fox en Ab van der Moolen. Een helemaal nieuwe heer is Bart Botschuiver al jaren lid van onze club. Bart had nooit eerder matchplay gespeeld maar na twee holes snapte hij het spelletje en maakte in totaal op vijf holes een par, Bou vertwijfeld achterlatend met drie down. De bunkers op hole 2 blijven lastig. In een flight drie bunkerbezoekers waarvan alleen Ko Knol, met een slag volgens het boekje de bunker wist te overwinnen. Ko komt uit de bunker. Henk en Ab moesten het na veel zandverplaatsingen opgeven.
De meest bijzondere tee-box is voor velen die op hole 6. We hebben alle flights voorbij zien komen en maar drie golfers wisten de green te halen. De slag van Robert Mentjox was er echt een uit het boekje. Hielp hem echter niet want Diederik eindigde met 2 up en ook nog 2 birdies.
Flight 5 was door de blessure van Hans van Brero (Hans sterkte gewenst) noodgedwongen een 3-bal geworden. Hier speelde wel de nestors van onze club. een waar voorbeeld voor onze toekomstige nestors
De standen waren redelijk in evenwicht met maar een uitschieter van 6 up en dat was Ko die Ab weinig gunde. Ko koos voor een van de laatste flessen witte wijn. Tevens verklapte hij zijn geheim. Hij speelt doordeweeks regelmatig van wit dus eigenlijk met voorkennis.
Het was onze eerste mooie avond op het terras en wij hopen dat er nog vele volgen.