Verslag Finale Donderdagavond 2018

Hein den Dunnen

De slotavond van deze altijd zo gemoedelijke golfwedstrijd voor werkers en andere leden die hard hun best doen om hun pensionado tijd nuttig door te brengen, heeft wat hinder gehad van de vakantietijd. Op zich hoort zo’n slotwedstrijd een volle bak te zijn. Toch begonnen 20 golfers van de donderdagavond onder goede weersomstandigheden aan de laatste wedstrijd van het seizoen.

Het uitgelezen gezelschap presteerden onder druk als vanouds met goede scores. Helaas waren de birdies gevlogen en het slaan van een birdie kon nu niet worden opgeteld aan de totaalstand van de donderdagavond competitie.

Nu we toch over de totaal stand en optellen hebben blijkt dat “een en een” in sommige gevallen niet twee is. Ondanks alle techniek van rekenmachines, lap-top’s, PC,s en programma’s die alle scores verwerken, gaat er soms wel eens iets mis. Gelukkig zijn wij mensen en accepteren de dingen zoals ze gaan. In de totaaltelling van de heren bleek er met de voeding van de cijfertjes iets niet in orde te zijn. Het gevolg is een voedselvergiftiging en een totaal winnaar die geen totaalwinnaar bleek te zijn.

Gerard Scholten, in eerste instantie aangewezen als winnaar moest na zijn vrije val van de trap nog een twee vrije val incasseren. Gelukkig was deze laatste niet zo pijnlijk als de eerste en Gerard kon er, zij het met enige pijn onder zijn ribben, er toch wel om lachen. Totaal winnaar is geworden Martin Spaans met 18 punten en Gerard tweede met 20 punten. Een ruiling van de toegekende trofeeën heeft inmiddels plaatsgevonden. Bij de dames ging de totaal overwinning naar Maria Koopman.

Voor degene die niet zijn geweest, de wedstrijdcommissie had zijn uiterste best gedaan om alle prijswinnaars van deze avond een passende prijs toe te kennen. Ook presteerden zij het om van de binnengekomen fee gelden aan de deelnemers van deze avond een bittergarnituur en twee consumpties aan te bieden. Het was al met al een bijzonder jaar waarin het 30 jarig jubileum viel en waarbij alle deelnemers aan de donderdagavond ook nog een speciale fles wijn kregen. De hoofdpijn van Rob ( niet van die wijn )  is inmiddels na al het rekenwerk gezakt en hij durft weer vrij over straat te lopen.

Hieronder alle winnaars in alle categorieën waarbij de nummers een nog de kans krijgen om de championsleague te winnen. Eeuwige roem verzekerd.

De donderdagavond gaat op zaterdag 20 oktober weer van start. Laat deze gezellig wintercompetitie niet aan u voorbij gaan. Er gebeurd altijd wel iets op deze competitie dag.

Uitslagen:

DAMES

Disipline

HEREN

 

punten

 

punten

 
   

STROKEPLAY

   

Mieke Termeulen

181

1e plaats

174

Martin Spaans   

Annemieke van Gorkom  

184

2e plaats

180

Gerard Scholten           

Maria Koopman 

184

3e plaats

183

Dirk Fortuin  

   

3e plaats

183

Michiel Schreuder   

         
   

ECLECTIC

   

Annemieke v Gorkom

32

1e plaats

25

Martin Spaans  

Elly den Dunnen 

34

2e plaats

26

Gerard Scholten

Tanja v Dooren 

35

3e plaats

27

Henk Morang 

Lillian Klaus 

35

3e plaats

27

Rick Ruitenburg 

Mieke Termeulen 

35

3e plaats

   
         
   

SUPER VOGEL

   

Elly den Dunnen

2

 

8

Gerard Scholten

Annemieke van Gorkom

2

     
         
   

TOTAAL KAMPIOEN

   

Maria Koopman

     

Martin Spaans