Verslag DamesMatchplay 9 april

Elly den Dunnen

Het waren wel spannende weken voor de Damesmatchplay. Weer een persconferentie en weer geen echte versoepeling. Logisch bij het aantal besmettingen die er momenteel nog worden geregistreerd maar toch bekruipt het gevoel, gaan we weer niet als Damesmatchplay de wei in.

9 april kwam steeds dichterbij en de enige versoepeling was het feit dat we weer met 4 personen de baan in mochten. Het bestuur heeft in overleg met het management van The Dunes een strategie ontwikkeld waardoor wij van start konden gaan. Dank hiervoor.

Het restaurant, altijd gezellig na afloop van onze Damesmatchplay, mocht nog niet open en dan komen toch creatieve ideeën naar boven. Geen koffie to go, maar Marion kwam met het voorstel , een “daghap to go” in de baan. Een schot in de roos. Nigel, als Max Verstappen, kwam samen met Paula in de buggie de baan in en deelden de bestelde hapjes en drankjes uit aan de dames.

Met onderling de voorgeschreven afstand werden de wraps met zalm en de Turkse pizza’s op de holes naar binnen gewerkt. Een uitstekende keuze. Met een gevulde maag werd het spel weer voortgezet. Voor de een met veel meer energie dan voor de maaltijd en voor de ander het gevoel van, ik doe meestal na het eten even mijn oogjes dicht.  Wetenschappelijk is nog niet bewezen dat het nuttigen van een daghap negatieve of positieve invloed heeft op het spel.

Feit is dat de bal weer rolde en er streepje, nulletjes en plusjes op de kaart werden gezet. Tja, dan komen we toch aan het overzicht van de resultaten van deze gedenkwaardige avond.

In totaal gingen 18 dames de baan in na een lange winterstop. Deze stop werden door een aantal dames gebruikt om lessen te nemen bij Mark Metgod. Voor de een gaf dit direct een resultaat en voor de ander kwam het net niet uit de verf. Opvallend aan deze avond was dat er niet een partij werd gedeeld.

De hoogste positieve score, niet te verwarren met een testuitslag, ging naar Carla. Met 6 up wandelde zij naar huis. De neary op hole 3 werd een prooi voor Hermine. Ondanks de kou werd er toch nog een birdie waargenomen. Barbara sloeg op hole 5 deze birdie. Komt niet veel voor op deze hole en voelt aan als een hole in one.

Carla en Hermine ontvangen over twee weken hun prijs.

Zo, dat was het eerste verslag en hopen dat we op de dinsdagen met persconferenties alleen maar goede berichten zullen gaan horen en wij zo snel mogelijk gevaccineerd gaan worden waardoor het “nieuwe normaal” weer zijn intrede kan gaan doen. Tot over 2 weken op vrijdag 23 april.

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand