Verslag DamesMatchplay 7 mei

Elly den Dunnen

Er zaten in de afgelopen twee weken wel gedenkwaardige dagen. Koningsdag, een verjaardag zonder feestje. De terrassen mochten open van 12 tot 18 uur, behalve op sportaccommodaties had de overheid verordonneert. Dodenherdenking met een indrukwekkende toespraak op de Dam in Amsterdam van Andre van Duin over de vrijheid waarin we nu leven. En tot slot Bevrijdingsdag waarop we de woorden van Andre van Duin nog eens goed konden overdenken.

Wat heeft dit met de Damesmatchplay te maken. Eigenlijk heel veel. Ondanks de beperkingen van Covid-19 kunnen wij in vrijheid en blijheid spelen en dat doen we zeker. Ook de derde ronde zijn weer 17 dames de baan ingegaan, al dan niet met een “snack” van Marion.

Over vrijheid gesproken. Ook ballen kiezen wel eens voor de vrijheid en moet er gezocht worden. Dames, let wel even op de tijd voor het zoeken.

Barbara met Cora gingen als eerste, zij het iets wat verlaat, de sportieve strijd aan en wat voor een strijd. Begonnen met een all square en op hole 2 lag de bal van Barbara in de bunker. De “angstgegner” voor veel speelsters. Met een fantastische bunkerslag wist Barbara de bal bij de vlag te krijgen en deze hole naar zich toe te trekken. Hole 9 moest de beslissing gaan brengen, wie gaat er met de overwinning van door of delen we de partij. Het laatste putje was voor Barbara en begonnen met 4 slagen achterstand wist zij de winst binnen te halen.

In de tweede flight, een driebal, moest Ingrid het opnemen tegen twee dames. Op zich al een hele kluif en die kluif bleek iets te zwaar voor Ingrid te zijn. Beide tegenstanders, Marina en Elly, gingen onder het genot van een nachtegaal op hole 5, met de winst naar huis. Wat is onze baan dan in de avond toch mooi met deze juweeltjes van de natuur.

Louisa had de eerste twee wedstrijden aan haar voorbij laten gaan en kwam uitgerust de baan in. Met 6 up werd zij de dag winnares. Tanja had 3 slagen goed te maken op Mieke. Best wel veel voor een 9 holes par 3 baan. Het was weer een spannende strijd waarbij hole 8 de scherprechter werd. Tanja haalde deze binnen en ook de winst.

Ook Gabrielle had wat goed te maken. Op Marjo had Gab vier slagen weg te werken. Een hele klus en zeker als je net aan het klussen bent geweest bij je dochter en schoonzoon. Met 1 up weer terug naar de grote klus.

Aan de vooravond van je verjaardag spelen heeft zowel voordelen als nadelen. Voordeel is morgen wakker te worden en er net zo uitzien als de dag ervoor maar toch een jaartje ouder zijn en dat is het nadeel. Carla, van harte met je verjaardag. Kennelijk speelden de voorbereidingen voor dit festijn je parten. Hermine nam de winst mee naar huis en een overheerlijke appeltaart van Marion.

De laatste flight, een beetje koud geworden door het wachten, kwamen beiden binnen met een score van 6 tegen 3. Anita won van Anne en Irene kaapte de overwinning weg bij Angela.

Er waren vandaag een aantal flights waarbij de onderlinge verschillen met slagen best wel groot was. Helaas is dat met het aantal dames wat meedoen aan de Damesmatchplay, niet te voorkomen. Gezien de resultaten is het menige dame gelukt om het verschil weg te werken. Knap gedaan hoor.

Zo, een heerlijke afsluiting van een koude week waarbij we vanavond warm werden van het vrije gevoel, de nachtegaal op 5 en de warme chocolade melk van Marion. Dames tot over twee weken waarbij de prijzen voor de dag winnares Louisa, 6 up,  en de tweary op 4 voor Cora klaar liggen bij de inschrijftafel.

                            Uitslag   –     Stand