Verslag Damesmatchplay 4 juni

Elly den Dunnen

Wat een heerlijke avond was het. Een zwoel windje blies over de baan en gaf ons een heerlijk vrij gevoel. Door de versoepelingen begint het steeds meer “normaler” te worden om ons heen. Onze race buren laten weer van zich horen en de gesprekken gaan niet meer over “hoeveel prikken heb jij al gehad”. Overigens de meeste van ons al twee.

De twee (2) komt vandaag veelvuldig terug. Lang geleden leerden we op school dat de twee een even getal is en altijd deelbaar door twee. Zo ook bij de Flightindeling. Soms is het aantal deelnemers een oneven aantal, dus niet deelbaar door twee. Er blijft dan een 3 bal over waarbij een speelster het gaat opnemen tegen twee tegenstandsters. Vandaag was de eer te beurt aan Anne om tegen twee tegenstandsters te spelen in de laatste flight. Zowel Ingrid als Marina zetten hun tanden in Anne en gingen beiden met de winst naar het nu ruim geopende terras.

In de eerste flight liepen de scores van beide confrontaties gelijk op. Zowel Elly als Cora gaven hun tegenstandsters niet meer dan 2 holes ruimte en wonnen hun partijen met 5 up. Cora maakte nog een schitterde birdie op hole 4 door een chip in van buiten de green.

In de tweede flight “vochten” Barbara en Hermine een leuke partij uit. De hele wedstrijd ging gelijk op en dat bleef het ook na het uitholen op hole 9. All square. Minder gelukkig liep het af met Angela. In een gelijk opgaande strijd tegen Mieke, werd hole 8 de scherprechter. Mieke haalde deze binnen en gelijk ook de wedstrijd.

De derde flight past weer in het verhaal van het even getal. Louisa en Tanja gaven hun tegenstanders niet meer scores dan 2. Ze wonnen beiden met 5 up.

Nadat het stof was opgetrokken werden de scores verzameld bij een heerlijk wijntje of ander drankje. Nakaartend bleek dat de vlaggenstok toch een hinderpaal begint te worden bij het putten. Volgens de protocollen mag deze eruit maar wordt het aan de club overgelaten of de vlag aangeraakt mag worden. Veel clubs hebben inmiddels besloten dat de vlaggenstok weer aangeraakt mag worden en mocht je hiertegen bezwaar hebben dan blijft deze erin. Hopelijk gaan wij hier ook snel op over.

In totaal hebben we 4 winnaars met 5 up. Cora, Elly, Tanja en Louisa. Bij telling over de laatste 6 holes bleek Louisa als enige de 6 holes te hebben binnen gehaald en is dus de dag winnares. Tanja wist op hole 9 de tweary binnen te halen. Beide van Harte.

Het werd een gezellig nazit maar Dames, kijk voordat je gaat spelen nog even naar de flightindeling. Staat er een sterretje bij de aankondiging dan is er iets op het laatste moment gewijzigd. Dit voorkomt teleurstelling of haastig afslaan. Marion Vogelaar heeft laten weten niet meer aan de competitie deel te nemen. Reisafstand en onderling krachtsverschil lagen hieraan ten grondslag. Dank Marion voor je deelname aan de damesmatchplay.

Hopelijk over 2 weken weer een heerlijke zomer avond op het terras.

Uitslag

Stand