Verslag Damesmatchplay 27 juli

Anne Hillebrand

27 juli hitterecord?

Wat een stoere dames spelen er toch bij de damesmatchplay! Bijna alle dames trotseerden de hitte en speelden mee. Zou het hitterecord vandaag gebroken worden?
In Zandvoort was het heet, erg heet. Om 17.00 uur was het nog 32 graden.
Het landelijk hitterecord dat staat op 38.6 werd niet gebroken, maar in Arcen (Limburg) werd wel 38.1 gemeten. De 32 graden in Zandvoort moest dus geen problemen opleveren.

Om de dames enigszins hittebestendig de baan in te sturen had Anne kleine handdoekjes meegenomen die ze in Thailand op de golfbanen verkopen. Ze worden daar in de vriezer gelegd en de bedoeling is dat je deze doekjes in je nek legt ter afkoeling.De vriezer was wat moeilijk te regelen maar nat maken onder de kraan bleek ook goed te werken.

Voordat de eerste flight de baan in ging was er nog lichte paniek. Elly Sluijzer was op zoek naar een buggy. Daar bleek Bruce mee vandoor te zijn. Vervolgens werden de dames op het terras verrast met een soort slapstick waar het “theater van de lach” niets bij was. Sjeesde eerst Bruce voorbij, vervolgens sjeesde Elly naar de parkeerplaats. Sjeesde Elly weer voorbij met haar buggy en golftas. Was daarna de buggy inclusief golftas weer kwijt. Gelukkig werd snel een zoekactie op touw gezet. Alles en iedereen werd weer teruggevonden en geheel compleet kon de eerste flight vertrekken.

Naast de handdoekjes werd door Hermine nog een noviteit ingezet. Zij droeg een zeer flatteuze groene golfjurk die prachtig bij haar haar kleurde. Er was alleen een probleem……. waar laat je je tietjes en je ballen? Afijn, het zal wel goedgekomen zijn want Hermine won met 1 up van Gabrielle.
Carol bleek geen last meer te hebben van 4 daagse vermoeienissen en versloeg Elly den Dunnen met 2 up. Elly had zich nog wel speciaal in een luchtige outfit gestoken maar dat mocht niet baten.

Angela en Carla speelden gelijk, net als Marina en Monique. Helaas moest Elly Sluijzer na 3 holes opgeven vanwege de warmte. Doke liep de overige 6 holes uit met de rest van de flight. Mieke won met 6 up van Marion en Tanja met 2 up van Wanda. Haar zorg voor Rob doet gelukkig aan haar spel niets af. Lillian won met 2 up van Irene en Anne werd afgedroogd door Maartje en Maria in een driebal. Respectievelijk met 5 en 4 up.

Mieke won als beste speelster van de avond een lekkere fles rode wijn. De neary werd niet geslagen maar de wedstrijdcommissie besloot de prijs aan Elly Sluijzer te geven, die helaas haar partij had moeten opgeven.

Met een gezellige club dames werd er nog lekker gegeten, gedronken en bijgepraat. Het bleef nog lang warm in Zandvoort…

Klik voor Stand

Klik voor Uitslag