Verslag Damesmatchplay 21 augustus

Elly den Dunnen

Wat zijn de mussen blij. Vielen ze normaal van het dak van de hitte, of werden ze van het dak geblazen, gisteren maakte verkoeling en wind een einde aan de hitte golf. De afgelopen tijd was de wind ver te zoeken en de enige afkoeling kon je vinden op het water. Geen golfen door het ontbreken van wind.

2 Weken geleden nog te warm voor de (hitte) golf wedstrijd en een bijna totale lockdown van het mooie dorp Zandvoort. De baan was alleen te voet te bereiken en met die hitte leek dat geen goed idee en zeker geen feestje om op de golfbaan te lopen.

Vanavond was alles weer bij het oude. Zandvoort weer bereikbaar. De ergste warmte verdreven naar Duitsland evenals veel van zijn inwoners die in Zandvoort verkoeling zochten. Terug van weggeweest is de wind en hoe zeg!!!! Hing menig haartje slap van de klamme hitte, nu stijl naar achteren geblazen.

Het effect van wind is dat de ballen die wind leuk vinden en met de wind meegaan spelen. Leuk voor de ballen maar minder geslaagd als je bal daardoor in het hoge gras kwam te liggen. En dat gebeurden toch wel vaak.

De wedstrijd werd er niet minder om. Gabrielle liet Cora met 4 up achter zich. Cora was kennelijk nog onder de indruk van het spel van onze kleindochter op het Nederlands Kampioenschap Strokeplay van afgelopen week, waar zij derde werd.

Marion en Ellen gingen de onderlinge strijd aan. Veel ballen kwamen naast de fairway terecht en met dit hoge gras wordt het dan een lange zoektocht. Marion zocht het beste en won met 6 up. De driebal werd een wisselend succes voor Marina. Van Lillian verloren met 2 down en van Irene gewonnen met 2 up. Helaas telt er maar een van de wedstrijden en dat was net de wedstrijd die verloren was gegaan.

Tanja vond het hoge gras maar niets en sloeg haar bal dan maar op hole 6 in een boom. Uitslaan was geen optie, dus strafslag nemen. Tanja won de wedstrijd met 2 up van Elly. Carla en Louisa liepen gelijk op waarbij hole 9 de eventuele beslissing zou brengen. Carla wilde een bunker proberen en dat lukte. Louisa wist hiervan gebruik te maken en kon ook de laatste hole gelijk afsluiten.

Ingrid had 2 slagen meer op Joke. Die hielt ze vast tot het einde. Door de winst op Joke wist zij zich los te maken op de ranglijst van de rest en staat fier bovenaan. Tot slot Hermine en Mirjam. Volgens de kaart zou Mirjam hebben gewonnen met 5 up. Echter na een drukke werkdag voor beiden werden de speler en marker verwisseld. Op tijd gezien waardoor Hermine met 5 up aan het gezellige diner kon gaan beginnen. Om alvast te wennen aan de komende tijd, ijs en wederdienende zien we jullie komende vrijdag weer.

De tweary op hole 9 werd een prooi van Ingrid en de dag winnares Marion. Van harte beiden.

Uitslag

Stand