Paastoernooi

                                                                                     

 

Vrolijk Pasen 2024

De bloembollen en toeristen komen al nieuwsgierig in groten getale tevoorschijn, de één uit de grond en de ander uit binnen- of buitenland, het gras groeit al voorzichtigjes onder het nog wat zuinige zonnetje en de Keukenhof is vanaf 21 maart ook weer open, dussssssssss
Is het de hoogste tijd om ons bijna traditionele Paastoernooi te organiseren. De bloemenpracht in alle bermen begeleidt ons allen op de route naar onze schitterende baan, waar veel struik en overbodig hout is verwijderd en die intussen met bunkers van internationale allure is aangevuld.
Als wij het golf-lente-seizoen op een gepaste wijze willen aanvangen, is er toch geen beter moment te kiezen dan met Pasen onder een voorjaarszonnetje?

Inderdaad is het tijd voor een golf-feestje en omdat dan ook de vastenperiode voor de volgers van het Boek eindigt, kunnen alle remmen los. Pasen, de eerste dag tenminste, valt altijd op een zondag en dat is een rustdag, hetgeen wij uiteraard respecteren. Voor het feesten is daarom juist de tweede Paasdag ingevoerd, die derhalve ook nog eens enkele minuten langer daglicht heeft.

Wanneer en hoe laat?
Op 2e Paasdag, maandag de 1e april, wordt in samenwerking met the Dunes weer een verschrikkelijk leuk Paas-toernooi georganiseerd, dat na de wedstrijd wordt afgerond met een fantastisch en overheerlijk Paasbrunch buffet.

Vanaf 8:00 uur is de ontvangst met koffie, thee en natuurlijk een heerlijk sneetje paasbrood, met of zonder roomboter.
Om 8:30 gaan 9 flights met de gunshotformule van start. Er is ruimte voor maximaal 36-40 spelers.

Bijzonderheden?
Het grote succes van vorig jaar in gedachte, gaat het wederom een buitengewoon toernooi worden, want je mag maar 3 stokken mee de baan innemen, om mee te spelen of te golfen zo u wilt, en dat is 3 stuks inclusief de verplichte putter.
De spelvorm is strokeplay met handicap-verrekening over 9 holes. Voor de wedstrijd moet je dus in het bezit zijn van een geldige en actuele handicap. Je kunt de ronde dus zelfs als ‘qualifying’ registreren.
De wedstrijdleiding is in vertrouwde handen van ons ervaren Wedco  Maartje en Rob Loos.

Kleding?
Ja, verplicht!

Duh, maar wat dan?
Geel is de kleur van het hedendaagse Pasen, het is dan ook wel zo fotogeniek en gepast als dat ook in ieders kleding tot uiting komt.

En nu komt het: De gele bal.
Op de eerste afslag krijgt iedere speler een gele bal om mee te spelen. Red je het om de hele wedstrijd van start t/m finish met alleen deze bal te spelen, zonder alleen met je putter te spelen, dan win je een heel mooie Paas-prijs en krijg je als extra bonus 3 slagen in mindering.  Onnodig om te schrijven dat wij op de sportiviteit en eerlijkheid van onze leden rekenen. Maar om daar zeker van te zijn, zal de Paashaas hier en daar onverwacht opduiken om te controleren. Vorig jaar was dat meestal hier, maar deze keer gebeurt dat soms ook daar!

En als je wint?
De uiteindelijke winnares of winnaar krijgt natuurlijk een mooie prijs, maar daarnaast ook een bronzen paasei-trofee als blijvende herinnering. Dit is nu reeds een felbegeerd item.

Paasbrunch
De keukenbrigade van the Dunes verzorgt een rijk gevuld buffet. Bijna onnodig te zeggen dat hierbij paasbroodjes, allerlei ontbijt heerlijkheden  en alle soorten eieren geserveerd gaan worden, een ware Paasbrunch waardig.

Om het feest helemaal compleet te maken zijn familieleden, ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen  voor de brunch van harte welkom.

Paula heeft al de nodige exclusieve paasattributen weten te verzamelen om het clubhuis in een echte paasburcht te veranderen. In de baan zal het ook niet onopgemerkt blijven dat het 2e paasdag is.

Kosten.
Je bijdrage is € 24,50 p.p. zowel voor leden en familie, inclusief de koffie en thee.
Voor kinderen jonger dan 13 jaar is de bijdrage € 13.50 p.k.

Voor leden van DeZandvoortse en familie aanmelden via de site via golfclub@dezandvoortse.nl. ,voor leden van the Dunes via info@thedunes.nl.

Inschrijving is open vanaf heden t/m 25 maart

Met sportieve groet,

Team van the Dunes,

Golfclub DeZandvoortse.

 

 

Impressie van de Paasbrunch