HeerenTwee 11 mei

Peter Bruining

Heeren,
Dat deze matchplayavond samenviel met de belangrijke kampioenswedstrijd van Ajax hebben ze in Amsterdam geweten. Ze misten in elk geval de 27 Heeren die hun eigen competitie niet wilden missen en het belangrijkste lieten prevaleren, zij gingen dus golfen. That’s the spirit!

De weergoden waren wat wispelturig, maar daar werd niet door eenieder om getreurd. Onze Jan Dekker liet weer zien dat al die warme kleding bijna nergens goed voor is. Niks trui, jack of bodywarmer, gewoon de baan in in een polootje, dan ben je pas een mannetje.

Ons nieuwe wedco lid Eric van de Storm had naast een mooie uitnodiging ook een fraaie flight indeling gemaakt. Zijn eerste echte. Een indeling die, gezien de uiteindelijke score met 12 uitslagen tussen gelijk en 3 up, getuigt van groot inzicht in de krachtverhoudingen. Een compliment waard, hetgeen door de Heeren met een welgemeend applaus werd gehonoreerd.

Bij een volgende uitnodiging zal Eric jullie niet meer vragen om te laten weten of je wel of niet komt. Alleen als je niet komt word je verzocht de mail beantwoorden en dat graag voor zondag 12:00 zoals gebruikelijk! Niets onhandiger dan een late afmelding, dat geeft onnodig veel extra werk.

Ja, en dan de wedstrijden. Nieuwkomer Paul van Dijk werd door Marc onderwezen in matchplay, al die info, in’s en out’s werden hem wat te machtig met vijf down als resultaat. In deze driebal zette Bob Dietrich wat recht en nam wat wraak, hij speelde Marc weer één down. Diederik wist goed te vertellen welke holes hij het goed had gedaan. Duh lekker dan, maar uiteindelijk deed Rick het gewoon beter met vier up. Omdat Marc thuis werd verwacht en dus niet nableef, was deze vier up van Rick genoeg om de felbegeerde fles in ontvangst te mogen nemen.

Er was deze avond een aantal gelijke spelen:
Henk Morang met Martin en Bou met Peter Specker. Peter die eindelijk weer mocht spelen van zijn peuten. Welkom terug Peter.
Ons tweede nieuwe lid Robert Makkelie wist Jan Dekker één punt af te pakken, dus Jan, wellicht volgende keer toch een truitje aan?


Vorige week in Poule Eén is de tweary niet gemaakt en nu, onder slechtere omstandigheden, waren er maar liefst drie potentiële tweary-anten. Martin Spaans wist van deze drie zijn bal het dichtst bij de hole te plaatsen, voor hem (Kim) de HeerenMatchplay witte wijn. Met één up eindigde de partij van Dirk en Robert Mentjox en die van Gerard Mulder en Henk van Gog. Dirk was helemaal lekker bezig, want hij sloeg ook nog even een birdie op hole2. Het lot van twee down was voor Ko tegen Herman, Erik tegen Hans en Robert Schorfhaar tegen Werner. Blijft de drie up van Alejandro versus Michiel, Allardes versus Peter Smits en Roel versus Cees. Mooie scores!

Hole 10 en dus nog even de stand van het menu: 10 keer saté van de haas, 1 x kipsaté en 1 kalfslever met spek en uitjes apart. Kortom een heerlijke en mooie Heeren avond.

Tot over twee weken.

Eric en Peter