HeerenMatchplay 30 augustus

Bou Verhoeff

Heeren,
Op het moment dat ik, op weg naar de baan, de boulevard naar Zandvoort op reed en mijn ruitwissers het water nauwelijks aankonden, vroeg ik mij af hoeveel spelers er deze avond zouden komen opdagen.
Nou, we waren er allemaal en het werd een avond waar het er voor iedereen op aankwam.

Ik werk intussen al aardig wat jaren in de gezondheidszorg en en probeer mensen er steeds van te overtuigen dat het belangrijk is dat je keuzes maak waar je achter staat. Dan maakt het eigenlijk niet uit wat je kiest, het is dan uiteindelijk alrijd goed.
Nou vanavond werd deze keuze door elke speler gemaakt; “ga ik met dit hondeweer de baan in of niet”.
Enkele spelers kozen er snel voor om niet te spelen, anderen liepen een tijdje twijfelend rond en weer anderen wilden wel maar vroegen zich vertwijfeld af of ze wel een tegenspeler zouden hebben.

Het was enige tijd flink chaotisch in het clubhuis, de indeling werd op de schop genomen, starttijden waren even niets meer waard. In deze chaos bleef Dirk onverstoorbaar ordenen, partijen samenstellen, lijstjes maken, speelkaarten aanpassen, waarbij hij zoals altijd ook de details goed in de gaten hield. Uiteindelijk kozen 4 spelers er voor om lekker binnen te blijven en trotseerden 21 spelers de elementen.

Onder toeziend oog tegen de wind in

Meermalen werd gehoord dat vanavond de schapen van de bokken werden gescheiden.
Terwijl enkele spelers zich een “bokje” voelden en met de borst vooruit naar buiten gingen, zaten anderen lekker aan het bokbier de gang van zaken in de wereld, de politiek en andere ongein door te nemen.
Eenmaal buiten werd weer eens duidelijk dat de baan onder deze omstandigheden, met regen en harde wind, zijn tanden laat zien. De spelers die gekozen hadden om te spelen, liepen te genieten.
Ze hadden een flinke uitdaging en gelukkig werd het na enige tijd vrijwel droog wat zeker bijdroeg aan de sfeer. In de baan viel er veel te genieten, het was mooi om te zien hoe elke speler weer anders met de omstandigheden omging, de een met wat meer succes dan de ander.

Bob Duzink maakte een onwaarschijnlijke put van buiten de green. Daarmee legde hij de basis voor een revanch op Henk van Gog, van wie hij eerder het seizoen had verloren. Vanavond won hij de partij met 2up.
Gert Bucher merkte deze avond dat les nemen loont.  Hij had deze week voor het eerst in jaren een lesje genomen en merkte dat zijn houding behoorlijk is verbeter. Eric Maessen werd daar deze keer het slachtoffer ondanks zijn spel op hoog niveau. Eric slaat zijn ballen nl. zo hoog dat zijn flightgenoten vreesden voor ijsaanslag.

Van buiten de green … en … uitgeholed
Een pittig windje uit het Noorden

Kees van den Bos werd door een flightgenoot voorgedragen voor de bal van de week, omdat hij er in slaagde bij het putten zijn bal in één stroke twee keer te raken. Iets wat uitermate moeilijk schijnt te zijn. De bal van de week ging deze week echter naar Fred Loos die na maanden van afwezigheid zijn comeback maakte. Hij liet iedereen nog even in spanning door niet tijdig aanwezig te zijn. Bleek dat hij zijn auto ook lange tijd rust had gegeven, iets waar de accu niet van gediend was. Dankzij een lift van Kees haalde hij toch de wedstrijd.

De neary, deze week op 4, viel deze avond niet. Zoals vrijwel elk keer als dat gebeurd, was er ook deze week een speler wiens bal net een paar centimeter voor de green was geslagen.
De dagoverwinning ging naar Peter Logmans die deze avond ook als eerste het maximale aantal punten haalde dat meegenomen kan worden naar de finale. Hij deed dat door een overwinning met 6up op Kees van den Bos, waarmee hij meteen de kansen van een directe concurrent op de eindoverwinning verkleinde.

Verder kregen de Heeren vanavond een paar bitterballen aangeboden door Hanneke. Dit vanwege het feit dat het de laatste avond was dat zij ons bediende en opvrolijkte. Vanwege een full time baan in het onderwijs past de Heeren avond niet meer in haar schema. Voor ons was het de bitterste bitterbal die wij ooit hebben gegeten. We vragen ons af hoe nu verder, na zes jaar Hanneke. Ook nu lieten de Heeren zien snel op een onverwachte situatie in te kunnen spelen. Na een snelle inzameling konden we haar een passende afscheidsgift geven.

Op 13 september is alweer de laatste speeldag voor de finale.
We starten die dag al om 17.00 uur, houd daar rekening mee met de agenda.

Uw wedco
Dirk Fortuin & Bou Verhoeff