Eindverslag NGF Matchplay 3 mei

Rut Wakker

De laatste speeldag, voor beide teams is daarmee de NGF competitie ten einde gekomen.
Team 1 kon zijn opwachting maken in Wassenaar op de leuke baan van de Kieviten. Met kruisende holes over een groot veld is het goed oppassen maar we zijn er zonder kleerscheuren doorheen gekomen. Ook het spel zelf zijn we zonder kleerscheuren doorgekomen; 16-6 in de plus waarmee team 1 tweede is geworden. Concordia was vorige week al winnaar geworden en kunnen zich gaan opmaken voor de halve finale later deze maand.
De poule-indeling en volgorde van de wedstrijden maakte het geen spannende competitie. Team 1 trof de sterkste tegenstander al in de eerste wedstrijd waarmee de strijd om het kampioenschap al gespeeld was, 2e was toen het hoogst haalbare wat met drie ruime overwinningen ook zonder problemen lukte.
Voor de eindstand klik hier.

De laatste speeldag van team 2 was op de polderbaan van AMVJ. Polder inderdaad, nog nooit zoveel bruggetjes op een 9-holes golfbaan gezien. Gelukkig bleef het nagenoeg droog, voor wat de neerslag betreft dan, want de golfschoenen moesten menige plassen trotseren. Een pittige dag, we moesten tegen de koploper Weesp en wilden zo mogelijk de tweede plaats vasthouden. Dat is niet helemaal gelukt, uiteindelijk werden we, na een 18-4 nederlaag, derde, maar gelukkig wel behoud van de hoofdklasse voor volgend jaar. We speelden met twee sterke reservespelers, maar ook dat mocht helaas niet baten. Terugkijkend hebben we, team en reserves, ons beste beentje laten zien in vier wedstrijden, allemaal dank hiervoor, voor jullie inzet, energie en zeker ook de gezelligheid. Captain Martin.
Voor de eindstand klik hier

Deze NGF Korte banen Mixed 18 holes zoals deze competitie volledig heet is toch bijzonder leuk om te spelen. Weer eens buiten Zandvoort, tegen andere tegenstanders, bij andere verenigingen (de banen zelf zijn altijd kort, 250 meter is al ‘lang’), dit jaar wat minder weer maar gelukkig ook weer niet teveel regen. Altijd eerst singles matchplay 9-holes, daarna greensome matchplay 9-holes. Met de greensome komt er altijd een stuk overleg en taktiek bij kijken; welke bal ligt het beste, wie heeft voldoende vertrouwen om de 2e bal te slaan. Dat maakt het spel anders, uitdagender en meer een teamsport.
Beide teams kunnen tevreden terugkijken op de wedstrijden en met handhaving in de hoofdklasse hebben we het als De Zandvoortse uitstekend gedaan.

Bedankt iedereen en tot volgend jaar, Rut Wakker.