De Start van 2023

Bestuur

De Nieuwjaarswedstrijd

Voor DeZandvoortse Golfers is 2023 op zaterdag 7 januari echt van start gegaan. Te beginnen met de NieuwjaarsWedstrijd, waar de wedco’s Aad en Rob eindelijk weer het toernooi om de Peter Logmans Trofee, met ‘de bronzen oliebol’ als bijzondere wisselprijs, konden organiseren.

Maar liefst tien flights gingen vanaf 12:00 de baan in. Weliswaar elke hole van wintertee naar wintergreen, want de greenkeepers durfden de ‘zomerbaan’ vanwege het risico van verspreiding en verergering van een vervelende schimmel op de greens nog niet vrij te geven.
Ze zijn hard bezig deze te bestrijden om daar later in het seizoen geen last meer van te hebben.  Ach, het is de eerste zaterdag van 2023, het is droog en niet al te koud, er is dus geen enkele reden tot klagen.
De met een telefoontoestel gemaakte foto’s laten hopelijk zien dat niet alleen het weer, maar ook het humeur van de golfers uitstekend was. En terecht, er werden maar liefst 22 birdie’s geslagen.
(klik op de foto’s voor het fotoalbum)

Wij hebben het genoegen om in een korte tijd vijf nieuwe leden te mogen verwelkomen. En wanneer hebben we dat eerder meegemaakt, de nieuwelingen lieten zich niet onbetuigd!  
Nieuwkomer Fleur van Benthem mocht met netto 15 slagen en 2 birdies ‘de Bronzen Oliebol’, de enige echte Peter Logmans Trofee, uit handen van diezelfde Peter in ontvangst nemen.

Een mooier begin van je golfcarrierere bij DeZandvoortse kun je toch niet voorstellen.

Een eervolle tweede plaats was er voor Albert Kramer.  Nog een nieuwkomer, Brigitte Heeswijk, jawel de moeder van winnares Fleur, eindigde ook in de top 3.  Zij wil een nieuwe traditie invoeren: Iedere birdie moet gevierd worden met een fles champagne. Of dat champagne betekent voor alle spelers, dan hadden we zaterdag allemaal de auto moeten laten staan, of dat zij verwacht dat degene die de birdie heeft geslagen een fles krijgt. In dat geval wachten wij het aanbod van een royale sponsor even af en zijn benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen.

 

De NieuwjaarsReceptie

Vanaf 17:00 uur druppelde een groot aantal leden binnen om met allemaal goede wensen te proosten op het nieuwe jaar, terwijl Adam Spoor daarbij voor een gezellige muzikale omlijsting zorgde. Uw voorzitter mocht even terugblikken op het ‘zo goed als bijna normale’ afgelopen jaar.

Natuurlijk stond hij even stil bij de leden en oud-leden die helaas niet meer onder ons zijn. Er waren gelukkig weer veel vrolijker hoogtepunten te memoreren zoals het paastoernooi, het dauwtrappen, de matchplay wedstrijden, de verschillende clubcompetities, de twee NGF teams die zich verzekerd hebben van een plaats in de hoofdklasse en zo meer.
In dit nieuwe jaar zullen er ook weer de nodige evenementen worden georganiseerd. Intussen vragen wij van de leden om beginnende golfers die geen lid zijn van onze club op een plezierige manier wat te helpen in en door de baan en wellicht dat die sfeer ze aanspreekt en vervolgens lid willen worden van DeZandvoortse.
In het voorjaar gaan wij hiertoe in samenwerking met the Dunes open zondagen organiseren voor bredere bekendheid en om nieuwe leden te werven.
Afsluitend laat uw voorzitter weten blij te zijn met ‘onze Dunes’ baan, de plannen en werkzaamheden en uiteraard vooral met onze Golfclub DeZandvoortse.

Daarna was het woord voor Nigel die de leden nog even wilde toespreken en bedanken voor de vele fijne reacties die hij heeft ontvangen nadat hij in het voorjaar plotseling ziek werd. Hij heeft uitgelegd wat er zoal gaat gebeuren: de nieuwe bunkers, vergroten teebox van hole 5, verlengen en verplaatsen van enkele holes.
Alles met geen of geringe overlast voor alle golfers.
Een probleem is dat er veel onduidelijk is nu de bouw van de tennishal in elk geval is uitgesteld. Maar los daarvan gaat the Dunes verder met een aantal geplande zaken. Nigel sprak zijn waardering uit voor de divotploeg, die in samenwerking met de greenkeepers veel werk hebben verzet.

Als afsluiting van deze dag bleven zo’n 24 gasten na om te genieten van een heerlijk, door onze Marion en Paula verzorgd, diner. Niet alleen de gerechten waren top, maar Paula heeft zich helemaal uitgeleefd om met mooi gedekte tafels een feestelijke setting te creëren. Zij heeft het gebrek aan sneeuw buiten volledig gecompenseerd met de winterse sfeer op haar tafels.

Adam Spoor zorgde steeds voor sfeervolle muziek met de nodige verzoeknummers.

Rond tien uur gingen alle gasten huns weegs ter afsluiting van een heerlijk begin van wat een mooi golfjaar 2023 gaat worden.

Namens het bestuur:
Proost op een gezond en sportief golfjaar 2023!