Dauwtrappen editie 2021 *

P.Bruining

En dan is het 13 mei heel vroeg in de ochtend, Hemelvaartsdag én de 20e editie van het Dauwtrappen kan van start. Ondanks alle Corona beperkingen en voorwaarden hebben wij met Spaarnwoude een modus kunnen vinden om dit toch te organiseren. Ondergetekende heeft daags tevoor in een radio-interview bij RTVSeaport het gebeuren aan mogen kondigen en in één moeite door DeZandvoortse als gezellige club met homecourse The Dunes kunnen aanprijzen. Alles met de nadruk dat dit geen Corona-onveilig evenement, bijeenkomst, toernooi of wedstrijd zou zijn.

voor dag en dauw

de morgenster wijst de weg

Wellicht hebben alle inspanningen al tot resultaat geleid. Waar Hein op de jaarvergadering nog heeft moeten aanhalen dat onze club ernstig grijs (dan wel haarloos) dreigt te worden, heeft zich bij deze Dauwtrap een nieuwe generatie aangediend, die voor enige verjonging gaat zorgen en absoluut ook nog eens heel goed heeft gedauwtrapt.

Voor het befaamde Dauwtrap ontbijt was door Raymond Timmer wederom het brood en diverse beleg perfect verzorgd. Marina moest vanwege onze verhuizing naar de Sterflat het broodjes smeren met haar smeerploeg op een ander adres regelen. Carla van Dam bood spontaan aan dit in haar mooie keuken/kamer te komen doen. Elly en Ingrid maakten de ploeg compleet en als een geoliede machine werden de tasjes gevuld. De snelheid wordt ieder jaar beter, wellicht ook omdat de dames niet eerder aan de wijn beginnen dan dat alles klaar is. Er wordt gefluisterd dat er een wachtlijst is voor toelating tot het smeerteam.

Organisatie

Catering

 

Alhoewel deze keer niet van ‘ons terras’ maar vanuit de kofferbakken van de auto’s konden wij toch iedereen op tijd met koffie/ thee ontvangen. Medewerksters van Spaarnwoude waren ook op tijd voor de sleutels van de buggy’s en niet onbelangrijk, om de toiletten te openen.

Was er op weg naar Spaarnwoude een beetje echte dauwtrapmist, om c.a. 5:15 kwam een prachtige zon al in een wolkeloze hemel tevoorschijn. Voor de nieuwkomers vast en zeker een unieke ervaring, voor de vaste deelnemers een vertrouwd, maar niet minder mooi gezicht. Het vervult Fred en mij met enige trots dat het Dauwtrappen nieuwe leven is ingeblazen en op zoveel enthousiaste deelnemers mag rekenen.

Jammer genoeg moest Walter Dubach woensdag afzeggen vanwege netvlies problemen, gelukkig schijnt het achteraf mee te vallen. Bob Westhoven was op weg, maar met zijn fysieke ongemak was het niet verstandig te gaan spelen. Hij kwam het wel zelf vertellen. Ongetwijfeld namens ons allemaal wensen wij beide heren veel beterschap.

En dan nu, wat wij geen wedstrijd, evenement etc. mogen noemen, maar als een potje golfen moeten omschrijven: Ons jubileum Dauwtrappen. Totaal 54 golfers, een record!
Klokslag 5:30 op deze schitterende ochtend sloegen de eerste flights af.
(Te) lage ballen zijn in de dauw misschien wel mooi te volgen, maar het komt alleen de snelheid en afstand niet altijd ten goede. Veel spelers bleken daar echter al snel aan gewend en kozen voor ballen door de lucht of met meer power, want in totaal waren er twintig spelers die meer dan 30 stableford punten hebben gescoord. Het absolute gemiddelde is 27,4 Stableford punten geworden.

Veel nieuwe deelnemers aan dit Dauwtrappen waren ongetwijfeld enthousiast gemaakt door de vele verhalen. Wellicht mede door de klassieke Stableford spelvorm, die wij al twintig jaar spelen. Al moge hierbij gewoontetrouw, gewenning, enige nostalgie en historisch besef gezien de leeftijden van Fred en ondergetekende misschien een al dan niet sentimentele rol spelen. En niet onbelangrijk, Fred heeft een mooi Excel sheet gemaakt die hem helpt de scores foutloos te berekenen.

Uit dit onvolprezen sheet kwam, na het geduldig invoeren van alle scores, gistermiddag de uitslag tevoorschijn. Fred mocht constateren dat maar een paar spelers een foutje hadden gemaakt en/of de punten niet hadden opgeteld, maar hij is terecht erg trots dat het verder allemaal klopte.
Laten wij bij de pechvogels beginnen:

Dat zijn degene waarvan het balletje net de verkeerde kant op ging of zelfs helemaal op mysterieuze wijze in het landschap verdween. Om over de verloren gegane ballen niet te hoeven treuren geeft Martin Spaans altijd uit zijn uitgebreide collectie ‘ballen met ervaring’ een mooi gevulde zak met zulke ballen.
Anne Hillebrand heeft recht op deze ballen met 18 punten, maar verdient tevens een green-fee bon van Spaarnwoude om serieus te oefenen en deze prijs bij de volgende editie te ontlopen.
Charles Dusseau had de pech dat de door hem zelf bestelde buggy er niet was. Het zal niet helemaal de oorzaak geweest zijn maar… toch nog wel 15 punten. Voor hem ook een zak met ballen en een bon van Toko Vonn.

 

Laten wij met de dames verder gaan:

Vonny Djamal heeft laten zien dat de lessen van Dennis geholpen hebben: nummer 1 met 42 punten geeft haar verdiend recht op een mooi Miss Spring sieraad. Ja, en dan Marjo Kuilman, nog maar lid sinds juli 2019, die wordt schitterend 2e met 36 punten.
Marjo pakt tevens de longest van mijn Marina af. Ook voor haar een sieraad van Maaike & Dark Bruining en voor de longest een bon van Toko Vonn ( en vast en zeker een informele cursus: ‘hoe maak ik vrienden’).
Wie Conny Scholten de laatste tijd sprak hoorde dat golfen echt helemaal, maar dan ook echt helemaal niet meer ging. Uniek of herkenbaar?
Eigenlijk een realiteit waar wij allemaal zo nu en dan tegen aan lopen en die het spel onvoorspelbaar houdt.
Laat onverlet dat Conny (in deze vorm) met 33 punten gewoon even 3e wist te worden. Kan ze met een collier van DjiDji Italia getooid veel meer komen spelen.

Laten wij met de heren eindigen:

Er zijn al een tijdje twee Roberts lid, die haal ik de hele tijd door elkaar. Vrienden die samen spelen en iedere hole als een wedstrijd zien (ondanks het RIVM). Fred vond ter voorkoming van problemen het beter de 2 niet een 1 flight te laten spelen.
Nou dat is voor de ene Robert een verstandige keus geweest. Deze Robert, de nieuwste, is de nummer 1 geworden met 39 punten. Deze Robert Schorfhaar, want dat is hem, heeft ook nog de neary geslagen. Dus niet alleen een waardebon van € 100.- van Schulte Herenmode maar ook een bon van Toko Vonn.
Dan twee voormalige prijspakkers, Peter Specker en Martin Spaans, eindigden beiden met 38 punten. Peter had op de laatste 6 holes 1 puntje meer, is dus 2geworden en wint daarmee een waardebon van € 50,- aan kleding bij Schulte Herenmode.
Blijft voor Martin als derde een bon van € 25,- , ook van Schulte Herenmode, ook niet gek toch?
Werner zou Werner niet zijn als er niet een prijsje mee naar huis ging. Het moet een prachtige slag van zeker 260 meter en kaarsrecht geweest zijn. Deze Longest Drive levert de familie Koopman een heerlijke Nasi Rames op van Toko Vonn.

De beide winnaars Vonny en Robert krijgen allebei als beste Dauwtrappers in dit bijzondere jubileumjaar ook nog een F-1 2021 polo Limited Edition.
Een waar collectors item, ter beschikking gesteld door Schulte Herenmode, of lees Pim van de Berg en ja, de schoonzoon van onze Fred.
Dit weekend krijgen de gelukkige Dauwtrappers bericht wanneer de prijzen even worden bezorgd. Als je de kaart wil registreren dan graag even een mailtje naar dauwtrappen@dezandvoortse.nl . Zorgen wij dat deze bij je komt.
Rest ons Pim, Raymond, Martin, Maaike en Dark hartelijk te bedanken voor het sponsoren, de smeer- en koffieploeg voor de catering en zien wij jullie graag volgend jaar weer bij het dauwtrappen.

Met sportieve groet, mede namens Fred,

Peter