Dauwtrappen 2021

De 20e editie

Het befaamde “Dauwtrappen” staat na twee jaar wachten gelukkig weer voor de deur na een gedwongen Corona pauze in het jaar 2020.
Er zijn gelukkig nog enkele leden die over voldoende werkzaam historisch besef beschikken om met aan zekerheid grenzende overtuiging te stellen dat Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 13 mei 2021 daarmee het 20-jarig jubileum betekent! En een flink aantal van jullie kan daarbij zijn, hoe speciaal, uniek, markant en bijzonder is dat?
Het zal duidelijk zijn dat door de corona maatregelen het programma enigszins aangepast is.

Wat verandert er niet of nauwelijks:
 1. Wij – leden van DeZandvoortse – spelen op Spaarnwoude de A en B holes in Stableford spelvorm. De baan is qualifying, dus de scorekaarten kunnen officieel geregistreerd worden. De helft start op A, de andere helft op B. Na 9 holes op naar de andere lus.
 2. Kun je geen Stablefordpunten meer scoren – bij een netto dubbelbogey – dan de bal verplicht opnemen en vrolijk op weg naar de volgende hole zonder clubs te breken of tassen in het water te fli******.
 3. Natuurlijk gaat u de baan niet in zonder ons overbekende “Dauwtrap-ontbijt” met verse Jus d’orange, gekookt eitje, fruit en Raymond Timmer’s overheerlijke belegde broodjes uit “eigen” bakkerij. Ons smeerteam o.l.v. Marina maakt door de onderdelen op de juiste wijze samen te voegen er een compleet ontbijt van.
 4. Wat is er te verdienen, wat staat er op de virtuele prijstafel? Voor iedere deelnemer de unieke ‘wat is dit vroeg en de tot aan de knieën in de dauw-ervaring’! Eén van de twee “Limited Edition Grand Prix 2021” golfpolo’s en nog een aantal tegoedbonnen om de kledingkast wat te vernieuwen van onze trouwe sponsor Schulte Herenmode. Daarnaast ook enkele mooie sieraden uit de Miss Spring collectie van Maaike en Dark Bruining en nog meer.
 5. Afslagtijd voor de eerste flights is rond 5:30, de zon komt ook, die is om 5:48 op!
 6. De Flight indeling staat zondag 9 mei op de site.
 7. Mogelijkheid om een handicart te reserveren met pas à € 6.50 p.p.
 8. Je inschrijving is definitief als wij je betaling € 33,50 ( € 40.- inclusief handicart) hebben ontvangen.
 9. Bankrekening NL40 RABO 0113 4565 49 t.n.v. Golfclub DeZandvoortse, met vermelding: Dauwtrappen.

Wat verandert er wel:
 1. Geen groepsontvangst, maar 15 minuten voor de aangegeven starttijd aankomen en melden.
 2. Er staat voor iedereen ‘Coffee or Tea to Go’ klaar.
 3. Bij binnenkomst staat er weer verse koffie en/of thee klaar met een door de keukengarde van Spaarnwoude huisgemaakte chocolade muffin. Wij noemen dit ‘Coffee or Tea to Leave’, want het is niet de bedoeling dat we langer blijven hangen. De Muffin is, uiteraard pas na uitgebreide proeverij, goedgekeurd als alternatief voor het gebruikelijke appelgebak.
 4. Jammer genoeg mag er geen prijsuitreiking plaatsvinden aansluitend na deze ronde Dauwtrappen, maar degene die denken dat hun score het verdient om met een prijs beloond te worden, kunnen vrijdag 14 mei op de site zien of dit op enige realiteit berust of niet.
 5. In de loop van de vrijdag wordt de prijs dan thuisbezorgd.
 6. De kosten voor dit fantastische evenement zijn dit jaar € 33,50i.p.v normaal € 39,50. Dankzij een mooie geste en medewerking van Spaarnwoude, gulle sponsors en een aantal belangeloos actieve leden zijn we op dit feestelijkbedrag voor 18 holes inclusief ontbijt en kans op prachtige prijzen uitgekomen.
 7. Inschrijven: voor leden van DeZandvoortse via de site
  Aanmelden Wedstrijden vanaf zaterdag 3 april. De inschrijving sluit definitief woensdag 5 mei. Zie punt G en H van de eerdere opsomming inzake de verplichte betalingswijze.
 8. In het veld ‘opmerkingen’ bijzonderheden cq wensen aangeven, zoals handicart en geen boter en/of kaas. Standaard is een luxe bruine bol met kaas, witte bol met ham en een krentenbol. 
De verwachting is dat zeker dit jaar weer vrij snel het maximaal aantal deelnemers zal zijn bereikt, dus schrijf snel in.
Wij gaan er weer alles aan doen, om zeker dit jubileumjaar, onze leden een gedenkwaardige Hemelvaartsdag 2021 te bezorgen.

Uw dauwtrappers
Fred Loos – 06 53 71 78 08 en Peter Bruining – 06 53 75 63 38
dauwtrappen@dezandvoortse.nl

We gaan nog een keer herhalen dat de activiteiten van Golfclub de Zandvoortse coronaproof worden georganiseerd. En dát werkt alleen goed als iedereen zich aan deze regels houdt.
 • Was vaak je handen.
 • Hoest en nies in je eigen elleboog.
 • Houdt 1,5 meter afstand van anderen, maar blijf dicht bij jezelf.
 • Bij klachten geef je direct bericht, blijf je thuis en laat je je testen.
 • Draag een mondkapje in het clubhuis.
 • Het is mogelijk om weer met maximaal 4 personen per flight te golfen, mits iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt. Zo is Golf relatief veilig en dat houden we graag zo. 
 • Zorg er dus voor dat er geen hechte groepsvorming ontstaat (niet meer dan 2 personen bij elkaar met 1,5 meter afstand), ook niet na het golfen op de parkeerplaats. Big Brother is watching us, dat is tot daar aan toe, maar vooral Covid loert op ons, en die moeten we geen kans geven.