Vraag van de maand juni

Speler A slaat op hole 8 een perfecte bal tot in de bocht. Speler B blijft niet achter en doet precies hetzelfde.
Beide lopen naar hun bal en vervolgen hun matchplay wedstrijd.

Speler C uit dezelfde flight ziet dat de ballen elkaar raken en zegt tegen speler A dat als zij tegen elkaar hadden gespeeld dat hij de hole had geclaimd omdat speler A vanaf de verkeerde plaats verder is gegaan met zijn spel omdat zijn bal is geraakt door de bal van speler B.

Wat zeggen de regels:

 

Scroll naar beneden voor het juiste antwoord

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Antwoord,

Als speler B inderdaad de bal van speler A heeft geraakt dient speler A zijn bal terug te plaatsen naar de plaats waar hij lag. Als de plaats niet meer met zekerheid is te bepalen dient de bal zo dicht mogelijk bij de plek worden geplaatst war hij vermoedelijk lag. Doet hij dit niet krijgt hij bij een strokeplay westrijd 2 strafslagen voor het spelen vanaf de verkeerde plaats. Bij Matchplay betekend dat verlies van de hole.

In principe is dit een probleem tussen speler A en B. en heeft speler C hier niets mee te maken. Aangezien wij zonder scheidrechter spelen blijft dit een zaak tussen de twee spelers. Als die niet hebben gezien dat hun ballen elkaar hebben geraakt gaat het spel gewoon verder, zoals zij hebben gedaan.