Vraag van de maand Juli

Speler A slaat op hole 5 af met een drivingrange bal en landt keurig achter de kuil op de fairway.  Speler B stelt dat je niet mag afslaan met een drivingrange bal en verklaart de slag als ongeldig.

Wat zeggen de regels:

Scroll naar beneden voor het juiste antwoord

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Antwoord,

Speler B heeft gelijk. Jje mag in de baan niet niet spelen met een drivingrange bal omdat driving range ballen niet goedgekeurde ballen zijn. Je moet een nieuwe bal slaan met een goedgekeurde bal. Als je dat niet doet volgt diskwalificatie.

In principe moet elke bal voldoen aan de volgende richtlijnen. Hij mag niet zwaarder zijn dan  45,93 gram en de diameter mag niet  kleiner zijn dan 4,267 cm.

Er zijn meerdere redenen waarom je niet met een drivingrange bal in de baan zou moeten willen spelen:
1) In de eerste plaats je wordt gediskwalificeerd als je het doet, je mag wel verder spelen maar dan buiten mededinging..
2) Een driving range bal heeft een ander compressie dan een goedgekeurde golfbal en daarom mis je 10 tot 20 procent van je lengte ten opzichte van een goedgekeurde bal.
3) Een drivingrange bal is eigendom van de baaneigenaar dus is het diefstal als je er mee in de baan speelt.
4) Een drivingrange bal is niet altijd rond en evenwichtig in de gewicht verdeling dus heb je weinig controle op je balvlucht.

Vriendelijke groet de regelcommissie