Verslag Team 2 NGF competitie 3 mei

Hein den Dunnen

Het wordt onze derde wedstrijd. We hebben er twee gewonnen en bij winst komt de halve finale toch wel erg in zicht.  Voor de wedstrijd moesten we afreizen naar Geldrop in het mooie Noord Brabantse landschap. Als team hebben we besloten op de dag voor de wedstrijd, voor te gaan spelen met daarna een overnachting in hotel De Brabantse boerin.

                  Het “playing”team in voorbereiding

Aangezien het team de  wedstrijd aangaat met 5 dames en een heer leek de keuze van de Brabantse Boerin voor de hand te liggen. De gastvrijheid bij Golfclub Riel is enorm. Ga maar spelen wanneer je zin hebt, gaf de uitbater van het clubhuis aan. Wij blijven open tot jullie klaar zijn. Wij waren op dat moment de enige gasten.  Na de verkenning van de prachtige natuurbaan met veel vijvers, op naar het Hotel.

Het hotel  is vanuit de jaren 70 en is ingericht alsof de tijd vanaf toen heeft stil gestaan.  Door deze datering is het juist zo leuk om hier te zijn, maar niet langer dan voor 1 nacht. Het drankje, diner en ontbijt zijn goed. Minpuntje was de spaghetti van  Lillian waarin ze vergeten waren dat spaghetti oorspronkelijk uit Italie komt en er dus Italiaanse kruiden in behoren te zitten. Een verrassende salade werd de vervanging hiervoor. Het kippenhok met Gerard als kopman ( haantje de voorste ) ging op tijd op stok.

Onze tegenstander, Concordia ( Concordia was de Romeinse godin van de eendracht, meestal opgevat als de eendracht onder de leden van eenzelfde geslacht en van eenzelfde familie) deed hun naam eer aan en kwamen met 6 mannen ons team met 5 dames bestrijden. 

De baan waarop gespeeld werd was een normale golfbaan zonder afslagmatten, dus met tee boxen. De dames moesten van rood en de heren (heer ) van geel. Enig voordeel voor de Zandvoortse!!! De baan heeft een uitdagend karakter met een par 5, twee parren 4 en de rest par 3.

Als non playing captain kon ik op mijn gemak de baan doorlopen om de prestaties van het kippenhok en de haan te aanschouwen. Kraaide de haan de dag ervoor nog uitbundig, op de wedstrijddag was de haan vergeten vroeg te kraaien maar wist toch een puntje uit het vuur te slepen.  De captain zag vervolgens alleen Lillian en Vonny punten binnen halen bij de singles.

In de greensoms lieten Gerard en Barbara zien aan hun tegenstanders, dat zij ook konden golfen in het Brabantse land. Met 2 up wonnen zij hun partij. Enige hoop op een goed resultaat bij de captain was er wel, doch deze werd alras de Brabantse bodem ingeslagen. De overige twee greensome  partijen gingen verloren.  Einduitslag 6 tegen 16 voor Concordia.

Ons verlies heeft wel de spanning in de competitie enorm doen toenemen. Vier teams hebben allen een wedstrijd verloren en staan in punten gelijk. Concordia heeft de beste score neergezet met de Zandvoortse en Ookmeer als goede tweede en derde. De onderlinge verschillen zijn zeer klein. De Zandvoortse en Ookmeer hebben een gelijke score.  Vrijdag 10 mei spelen wij op de golfbaan van Weesp tegen Ookmeer en Concordia tegen Riel. De winnende uitslagen zullen bepalend zijn voor wie de halve finale gaat halen.

Jammer van het verlies vandaag maar we hebben twee fantastische dagen in het Brabantse land gehad en dat is ook wel iets waard.  

De stand