Verslag Dames matchplay 3 mei

Anne Hillebrand

Vandaag gingen we de baan in met 4 flights met in totaal 15 dames. Lillian, Elly, Barbara en Gabrielle waren deze keer afwezig. Er werd in het zuiden des lands een van de NGF wedstrijden gespeeld. Elly kwam nog terug naar het clubhuis om zich nog nuttig te maken als wedstrijdcommissielid en om gezellig mee te eten. Je moest wel tegen haar blijven praten zodat ze wakker bleef. Vroeg opstaan, 18 holes spelen en vanuit het zuiden weer naar huis rijden was haar niet in de koude kleren gaan zitten. 

Over kou gesproken. De lente was vandaag ver te zoeken. Wat een kou zeg. 

In de eerste flight stond Wanda al te trappelen om de baan in te gaan. Zij moest om 20.00 uur in het theater zijn dus haast was geboden. Misschien was ze er hierdoor niet helemaal bij want Irene won van Wanda met 1 up.

Carla en Mirjam Vetter streden tegen elkaar. Carla won van Mirjam met 3 up.

Tanja speelde tegen Carol. Tanja had zich optimaal gekleed tegen de kou. Waarschijnlijk won ze daardoor met 1 up van Carol. 

Marjo en Marion namen het op tegen elkaar. Marjo speelde met een nieuwe putter, dat was even wennen. Marion had zich goed voorbereid. Ze had haar vorige wedstrijd geanalyseerd en was er achter gekomen dat ze teveel opkeek bij het slaan. Met succes heeft ze dit aangepast en ze won met 3 up. 

Anne en Louisa speelden all square wat geheel volgens de verwachting was. Ze kregen immers hetzelfde aantal slagen mee. De zusjes Marina en Hermine waren lekker op tik en vonden het reuze gezellig dat ze het tegen elkaar mochten opnemen. Het ging er gezusterlijk aan toe. De jongste zus Hermine won met 2 up. 

De laatste flight was een driebal. Anita nam het op tegen Ingrid die op haar beurt weer speelde tegen Maartje. Maartje won met 1 up van Ingrid en Anita won met 2 up van Ingrid. 

De tweary werd op hole 1 geslagen door Louisa. De dag winnares was Marion. Zij had net als Carla met 3 up gewonnen, maar de laatste 6 holes had Marion betere scores. 

Er werd na afloop nog gezellig geborreld, Hermine waagde zich zelfs aan een gl├╝hwein, zo koud had ze het. Marion had weer lekker gekookt en het was weer erg gezellig in het clubhuis.

Tot 17 mei. We hopen dan weer voltallig te zijn. 

Anne en Elly

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand