Sprookjes verslag Team 2 NGF comp. 10 mei

Hein den Dunnen

De Captain en de 7 Zandvoortertjes ( vrij naar de wolf en de 7 geitjes sprookje )

Captain en de 7 geitjes

Er was eens een captain die zeven Zandvoortertjes om zich heen had verzameld. Zij gingen in de hoofdklasse van de NGF competitie spelen om een plaats bij de laatste vier teams te veroveren, strijdend voor het landskampioenschap.

De captain riep ze alle zeven bij elkaar en zei: “Beste spelers, wij gaan de competitie in en wees op je hoede voor de teams die zich als een wolf in schaapskleren vermommen”. Als deze wolf toeslaat, dan eet hij jullie allen met huid en haar op.
De Zandvoortertjes zeiden: “Beste Captain, wij zullen goed oppassen, u kunt rustig spelen.”

De oude Captain mekkerde nog wat en ging met een gerust hart op pad. De eerste twee wedstrijden werden ruim gewonnen. Geen wolf gezien. De derde wedstrijd moesten zij spelen in het Brabantse land. De 6 spelende Zandvoortertjes liepen in het Brabantse land tegen concurrent Concordia op. Captain Concordia riep, ik heb voor jullie allemaal iets meegebracht. Maar de 6 Zandvoortertjes  hoorden aan de rauwe stem van de Captain van Concordia dat het de wolf was en niet hun zo geliefde captain.

“Wij spelen ons eigen spelletje,” riepen zij, “jij bent onze captain niet, die heeft een zachte liefelijke stem. De Concordia wolf bedacht een list door alle ballen zo dicht bij de hole neer te leggen dat er geen doorkomen meer aan was voor de 6 Zandvoortertjes. Een partij verloren.

 De oude Captain hoorde na terugkomst het verhaal aan en zei, geen paniek, we spelen de laatste wedstrijd in Weesp tegen onze grote vrienden van Ookmeer. Je weet wel, die naast de molen van Ookmeer. Wat bleek later, de vrienden van Ookmeer zijn naar de molenaar van de molen gegaan, en hebben een zak meel gekocht. Hier hadden wij niet aan gedacht. De vrienden van Ookmeer staken hun clubs in het meel en gingen de strijd met ons aan.

De wedstrijd van de met meel besmeurde Ookmeerders verliep in de singles erg spannend. Geitjes, Barbara, Lillian en Gabrielle wisten van de slinkse de Ookmeerders hun puntjes af te snoepen. Dat deden zij zo goed dat de singles door de Zandvoortse geitjes werd gewonnen. 8 punten in de tas.

Bij de greensomes kwam de aap uit de mouw, een verrassende wending in een sprookje met 7 geitjes. Ookmeer ontpopte zich als een echte wolf en at twee van de drie teams op. 1 team wist uit handen te blijven van de Ookmeerders en kwam een staakt het vuren overeen.

De twee teams werden niet met een schaar uit de buik van Ookmeer bevrijd maar door een stevige handdruk van de Zandvoorters voor de overwinnaars. Eindstand 9 tegen 13 voor Ookmeer. Sprookje uit! Nee, we gaan nog even door.

Want, hoe verliep het de Concordia wolf. Concordia speelde in Weesp tegen het gemoedelijke Brabantse Riel. Met praatjes als “moeder wat heb je grote oren en ogen” werd er een gezellige sfeer geschapen. En dat geschapen sloeg nu net op de wolf in schaapskleren. Met boter en suiker werd Riel ingemaakt.

Door deze overwinning van Concordia zijn zij groepswinnaar geworden en spelen mogelijk tegen het eerste team van De Zandvoortse in het sprookje “kees en de wolf” .

Ons sprookje van Grimm is uit. Een geweldige competitie met dank aan de geitjes Barbara, Gerard, Lillian, Vonny, Ton, Elly en Gabrielle. Wat rest zijn de foto’s.

Ook dank aan alle leden van Golfclub De Zandvoortse,  die zo met ons hebben meegeleefd in deze competitie en tot slot duimen wij voor ons eerste team die op 23 mei in Spandersbosch tegen Riel 2 de finale hopen te halen. Succes allemaal.

Captain Hein den Dunnen