Verslag Heeren Oneven 8 mei

Bou Verhoeff

HEEREN,

8 Mei was een dag waar sportliefhebbers reikhalzend en ook met de nodige zenuwen naar uitkeken.
Het was mogelijk dat op die dag geschiedenis geschreven zou kunnen worden. 

Vol gezonde wedstrijdspanning leefden de heeren toe naar de avond, de gehele dag hoopvol omhoog kijkend of er tekenen waren dat het zou stoppen met regenen.

En alsof uw wedco dat zo geregeld had, stopte het inderdaad een half uur voor de eerste afslag  met regenen. De baan lag er weer prachtig bij en zo werden de golfomstandigheden  deze avond ideaal.

Kees v/d Bos en Eric v/d Storm gingen als eerste, in een tweebal, de baan in, beiden met een goed resultaat uit eerder wedstrijden in de rugzak. 
Eric zal achteraf spijt hebben van het feit dat hij de tweede ronde rust heeft genomen want hij was zijn “winning steak” helemaal kwijt.Hij trof in Kees ook nog een tegenstander die al een tijd de juiste vorm te pakken heeft. Gevolg: 5 up voor Kees.

 

rust en vrede op hole vier

Op hole 4 werd hun wedstrijd geïnteresseerd gevold door een paar herten, die waren getipt door de toeschouwer van de eerste wedstrijd.
Het waren echter geen echte golfliefhebbers want ze konden het slechts 2 flights opbrengen om te kijken, toen hielden ze het voor gezien. 
Ze waren toen net geen getuigde van de masterclass die Peter Bruining ook deze avond gaf.  Deze keer was Peter v/d Storm de gelukkige die dit mocht ervaren. Hij heeft deze avond als overrompelend ervaren en ging met 6 down naar huis. De komende weken zal hij waarschijnlijk de vruchten plukken van alles wat hij deze avond heeft opgestoken, al realiseerde hij zich dat op het moment zelf nog niet.

Hole 4 onder vuur I

Hole 4 onder vuur II

Hole 4 onder vuur III

In dezelfde flight merkte Walter Dubach dat hij niet ongestraft twee wedstrijden kan laten schieten. Waarschijnlijk door gebrek aan ritme liep hij tegen een regelmatige nederlaag op, ook al was de Neary op hole drie zijn prooi. Rut ging met 2 UP en de twee punten naar huis.

Ger Vrees kon het zich wel permitteren om twee wedstrijden te laten lopen, maar hij heeft die naar alle waarschijnlijkheid benut om ergens een trainingskamp te beleggen.  Peter Bluijs moet het gevoel hebben gehad dat er een stoomwals over hem heen denderde. Uiteindelijk stopte ook hier de teller bij 6 up, maar door een minder resultaat over de laatste holes moest Ger de dagoverwinning aan Peter Bruining laten.
Dat is dan de tweede avondoverwinning op rij voor hem en de vraag is wie hem gaat stoppen. 

Twee partijen eindigden deze avond in een gelijke stand, Raymond Timmer tegen Fred Loos en Henk van Gog tegen Jim Schevaes.Zij gaven elkaar niets toe, vochten heel fanatiek voor elk punt en leverden strijd tot aan het clubhuis, om daar vervolgens voldaan na te kaarten over hun matches. 

Ton van Oort liet ook deze avond merken dat zijn terugkeer in onze competitie dit seizoen zeker van invloed kan zijn op de bovenste regionen van de ranglijst. Vanavond ervoer Rene Witte dat we een geduchte matchplayer terug hebben. Met 1 up trok Ton deze partij naar zich toe. 

De meeste heeren zorgden ervoor dat ze op tijd thuis waren zodat ze er getuige van konden zijn hoe Ajax net geen geschiedenis schreef.

 

voor de liefhebber: Ontluikende Salomonszegel