Slotwedstrijd Damesmatchplay 11 sept.

Anne Hillebrand

Op 11 september sta ik toch altijd even stil bij de aanslag op de twin towers in de verenigde staten. Die aanslag veranderde het leven voorgoed. Vandaag de dag hebben we te maken met een heel andere verstoring van het dagelijks leven. Het coronavirus. Maar de dames van de damesmatchplay laten hun favoriete vrijdagavond bezigheid daar niet door verstoren.

Dus hebben we in aangepaste vorm onze competitie gespeeld. Maar niet alleen Corona verstoorde de normale gang van zaken maar we kregen ook te maken met het veranderende klimaat. Was het de ene vrijdag zo heet dat Zandvoort nagenoeg onbereikbaar was, was het de  andere vrijdag zo nat dat er niet gespeeld werd. Al met al zijn er toch vijf van de normaal 12 wedstrijden gespeeld. En gezellig was het.

Barbara kon helaas niet meedoen met deze wedstrijd maar het lukte haar wel bij het eten aanwezig te zijn. Ook stonden we even stil bij de laatste wedstrijd van Lilian die gaat verhuizen en te ver weg gaat wonen om nog mee te kunnen doen. Zij is een trouwe speelster. Wanda kon gelukkig wel weer meespelen. Voor de laatste maaltijd hebben we besloten om gezamenlijk te eten. Dat betekende dat de eerste flights wel geduld moesten hebben maar dat was geen probleem. Bij binnenkomst lag er voor iedereen bij de borden een presentje.

In de eerste flight gingen Angela en Marjo samen op weg. Zij eindigden all square.

In de tweede flight zaten Elly, Wanda en Carla. Een zogenaamde driebal. Elly won beide partijen. Met 2 up van Wanda en met 1 up van Carla.

Daarna de laatste wedstrijd van Lillian bij de damesmatchplay die ze met 1 up won van Irene. Gabrielle versloeg met 4 up Gabrielle.

Marion had goed geoefend afgelopen week maar trof het niet dat Mirjam goed bezig was. Nadat Mirjam op hole 5 aangaf nog niet van haar spel te kunnen genieten sloeg ze twee birdies op hole 6 en 7. Ze had daarna een smile van oor tot oor.

Anne verloor met 2 down van Anita.

En dan de laatste flights waarin de dames speelden die nog aanspraak konden maken op de eerste plaats in de mini competitie. Tanja versloeg Ingrid met 5 up. De jongste zus Hermine had weinig respect voor oudere zus Marina. Zij won met 6 up.

De dagwinnares was Mirjam. Na het tellen van de laatste 8 bleek zij een punt meer te hebben dan Hermine. Zij nam de golfhanddoek mee naar huis. De neary was voor Hermine en de fles wijn ging naar haar.

De competitie werd gewonnen door Tanja. Ingrid en Hermine werden gedeeld tweede.

Na een gezellige maaltijd werd het heerlijke dessert geschonken door de kas van de damesmatchplay. De dames van de keuken en de bediening werden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inspanningen. Voor hen was er een bloemetje.

Wij hebben aangegeven volgend jaar de damesmatchplay weer te organiseren. Voor onze inspanningen van dit jaar was er een mooi boeket en een fles. Nogmaals dank hiervoor. Wij hebben het met plezier gedaan. Tot volgend jaar graag in goede gezondheid.

Uitslag

Eindstand

 

Foto’s winnaressen worden spoedig toegevoegd