Verslag Heerenmatchplay Even 8 juli

Hein den Dunnen

Heeren, welkom allemaal na de gedwongen “verlengde winterstop”. Heerlijk om weer met elkaar te kunnen spelen en bij te kletsen. Dat kletsen bleek een rode draad te worden op deze eerste wedstrijd.

De aanloop naar de eerste matchplay was kletsnat. Zo rond 17.24 werd het een klein beetje droog en gelukkig zette het door. De eerste ballen werd geslagen door de driebal  JanWillem, Marc en Herman. De kop  was eraf. Marc pakte stevig door en pakten ook beide tegenstanders in met respectieve 6 en 3 up.

Door de gedwongen rustperiode waren sommige spieren toch nog wel wat stram. Het duo Charlie en Michiel zorgden beiden ervoor dat hun eerste twee ballen in het kletsnatte water verdwenen. Met slag drie werd land gevonden en kon de ronde voor hun beginnen. Een spannende pot waarbij Charlie aan het langste end trok en met 1 up en 1,5 meter van zijn tegenstander in het clubhuis kon gaan zitten.

Martin S (geen justitiële aanduiding, we hebben 2 Martins) en Werner gingen als derde flight van start. Op papier leek dit een spannende pot te worden. Of de loc down Martin S op slot had gezet of dat hij een te zware kast had getild, Werner wist overtuigend de pot te winnen en kwam na het handen wassen, tevreden het clubhuis binnen lopen.

Nieuwkomer Peter Smits moest even wennen aan de Heerenmatchplay en keek eerst even de kat uit de boom. Daar win je geen wedstrijd mee en Ko Knol  ging met de winst er vandoor. Peter zat met de kater.

Peter Bruining en ondergetekende waren speciaal op hole twee blijven staan om de vierde flight voorbij te zien gaan. Ton, Dirk, Martin v L en Leen deden het laatste letterlijk. Voordat de green werd bereikt hadden 2 spelers al zoveel slagen geïncasseerd dat uitspelen op hole 2 niet meer aan de orde was. In sukkeldrafje naar hole 3. Lang gewacht en niets gezien.

Op naar hole 6, altijd een spektakel om de slagen naar de green van 6 van bovenaf te zien gaan. Veel ballen kwamen niet rechtstreeks op de green, doch via een tussenweg. Ook goed. Om de eerste spelers weer op te vangen werd door ons in het kletsnatte gras de terugweg naar het clubhuis ingezet. Dat pakte niet goed uit.

Peter Bruining had met de gladheid van het kletsnatte gras geen rekening gehouden en gleed onderuit op zijn linkerschouder. Om een lang verhaal kort te maken. Peter kreeg, na een bezoek aan het ziekenhuis, te horen dat zijn linkerschouder gebroken was en hij voor de komende 6 weken vleugel lam is geworden. Via dit verslag wensen wij Peter een snel herstel toe.

Ton, Dirk, Martin en Leen waren getuigen van de betreurenswaardige val van Peter. Bij terugkomst werd hier nog lang over nagesproken aan de 1,5 meter tafel opstelling. De 2e nieuwkomer, Martin van Loon, bleef Leen met 1 up voor en behaalde zijn eerste matchplay punten. Niet alleen scoorde hij punten maar ook wist hij de neary wijn mee naar huis te nemen. Proost Martin v L. Ton en Dirk kennen elkaar door en door, soms wint Dirk, soms gaat Ton er met de punten vandoor. Vandaag was het Ton .

Tot slot de laatste flight. Gerard en Ralph troefden in een spannende wedstrijd hun tegenstanders met 1 up af. Omdat Marc een afspraak had en niet bij de prijsuitreiking aanwezig kon zijn, ging de winnaars wijn naar Werner.  Zo, de eerste 1,5 meter wedstrijd zit erop en er werd na afloop op 1,5 meter nog heel wat na gekletst. Hopelijk schijnt de volgende keer de zon. Peter, nogmaals sterkte met je schouder en je komende verhuizing.

Klik voor uitslag