Verslag damesmatchplay 10 juli

Elly den Dunnen

Met plezier kijk  ik terug naar de damesmatchplay van voor de 1,5 meter cultuur. Toen alles nog normaal was en je niet teruggefloten werd als iets niet ging zoals het hoorden. Ik dacht aan het aan lange tafels zitten na afloop van de wedstrijd en genieten van een heerlijke maaltijd. Veel praten over je slag die je anders in je hoofd had zitten en het laatste putje die het verschil in de wedstrijd ging maken, een up of een down.

Maar we kunnen na de gedwongen lockdown weer een wedstrijd spelen waar wij erg blij mee zijn. Met elkaar praten na afloop, zij het op 1,5 meter afstand en per flight een tafel. Het is niet anders op dit moment. Ook de competitie ziet er anders uit. Het wordt  wel een mini competitie van 6 wedstrijden. Dames, hier worden we toch weer vrolijk van.

Wanda en Cora mochten als eerste het bal openen en sloegen op hole 1 goed af. Helaas kon Cora haar bal niet meer terug vinden en moest zij een verfrissende wandeling terug maken naar de afslag van hole 1 om een nieuwe bal te slaan.  Wanda schoot voortvarend uit de startblokken en tot hole 7 op de winst af te stevenen. Cora begon meer in de wedstrijd te komen en wist de laatste drie holes naar zich toe te trekken. Een all square was het resultaat.

De eerste driebal van het seizoen. Joke Jochems was  weer terug bij de damesmatchplay en kreeg gelijk twee dames als tegenstandsters, Tanja en Elly. Tanja was te sterk voor Joke en Elly speelde een all square.

Nieuwkomer Ellen Verschuur moest nog even wennen aan het spelletje. De eerste twee hole gingen naar Louisa en daarna twee holes gedeeld. Hole 6 en 7 waren voor Ellen. Op hole 7 stond het 4 tegen 3 voor Louisa. Alle kansen nog voor onze nieuwkomer. Louisa dacht daar anders over en haalde de laatste twee holes binnen. 3 up voor Louisa. Anders was het met de andere twee dames in de flight, Gabrielle en Irene. Op hole 7 had Irene 3 up voorsprong en schakelde Gabrielle uit voor de eindoverwinning. De 3 up werd vastgehouden door Irene.

Weer een geweldige spannende partij. Tot de laatste hole alle kansen voor Barbara en Lillian. Het werd Barbara die met 1 up naar het clubhuis ging. Bij Carla ging het hek van de dam. Ze  zette de poort wagenwijd open en mede door de fantastische putts van Marina die steeds vielen, werd het een kansloze strijd. Met 7 up werd Marina tevens de dag winnares. Zij kon dit best goed gebruiken met een verhuizing over een paar dagen en een man die zo ongelukkig was om op de golfbaan uit te glijden en zijn schouder te breken.

Tot slot de laatste flight. Ingrid en Mirjam en Anne en Angela. Toen het stof na de strijd was opgetrokken bleek het 4 up voor Ingrid te staan en 2 up voor Angela. Het nakaarten zoals dat zo mooi heet kon gaan beginnen. Ondanks de 1,5 meter opstelling van de tafels werd het heel gezellig. De prijswinnaars, Marina won de dagprijs en Tanja wist de tweary op hole 4 binnen te halen. Joke sloeg op hole 7 een birdie. Dames het was weer top  gezellig. Tot 24 juli en traditiegetrouw sluit ik weer af met een tegeltje. 

Klik voor Uitslag