Verslag Heerenmatchplay 3 juli

P.Bruining

Wederom een bijzondere avond, 43 Heeren die door Hein in mooie evenwichtige flights waren ingedeeld. Zelf moest onze nieuwbakken secretaris, op aandringen van ondergetekende nieuwbakken penningmeester, efkens thuis blijven. Op maandagmorgen een anderhalf uur durende operatie ondergaan en dan op dinsdag toch de presentatie van het nieuw HCP-registratie willen presenteren. Dit heeft Elly en ondergetekende doen besluiten Hein een soort huisarrest te geven.

Awel nu de wedstrijden. Wederom onder perfecte omstandigheden: mooi strak windje, niet te warm en een blauwe hemel. Wat zijn de Heeren toch gezegend met zo’n perfect Wedco team.

Omdat de Wedco zelf moeten spelen, krijgen die weinig  smeuïge  details mee van wat er in de baan gebeurd.

Echter de uitslagen zijn wel duidelijk. Opvallend dat 3 up, zo u wil 3 down, 9 keer de uitslag was. Geen monster scores,  alleen Ton Medenblik scoorde 5 up, maar Ton gaf er de voorkeur aan om snel af te reizen om het Nederlands team te ondersteunen. Zo werd Henk van Gog dag winnaar met 4 up. Blijkbaar hebben Marc al de buitenlandse stages nog niet geholpen. Henk, realist als hij is, memoreerde wel dat op 26 juni, hij 5 down ging en nu 4 up scoorde. Is overigens wel vaker voorgekomen met dag winnaars.

Zelf spelend in flight 7 tegen een perfect spelende Rob van Straaten, mocht ik op het bordje lezen dat mijn zoontje Paul kans maakte op de neary. Echter Henk Morang heeft toch, blijkbaar van ons allemaal, de juiste precisie om meerder keren de neary wijn mee naar huis te nemen.

Rest de bal van de week.  Door het noodgedwongen afzeggen van Peter Logmans  ( wij wensen Peter sterkte met zijn rugklachten) was flight 6 opeens een 3 bal. Te weten Ralf, Alejandro en Jim. En Jim heeft zich kranig geweerd tegen deze 2 gelouterde Heeren. Je kunt geen ijzer met handen breken, maar hij heeft het wel geprobeerd. Daarom krijgt Jim op 10 juli alsnog de bal van de week.

10 juli spelen wij nog een keer van WIT, oftewel de back-tee’s en jullie zullen het niet echt geloven maar zelfs Bou dreigt weer voet op Nederlandse bodem te gaan zetten. Maar eerst zien en dan geloven.

Maar nu even wat serieuze zaken,  dit jaar hebben voor het eerst 6 keer met z’n allen gespeeld i.p.v. 4 keer en 2 keer van de back-tee’s graag willen wij jullie mening weten.

Graag even een mail naar heeren@dezandvoortse.nl met uw mening:

  1. 6 keer samen leuk       niet leuk              geen mening

  2. Back-tee leuk               niet leuk              geen mening

Binnenkort horen jullie van ons waar de finale gaat plaatsvinden, ondanks dat er blijkbaar een aantal Heeren meer weten dan wij:  is het enige wat zeker is dat wij 2 oktober gaan spelen.

Zien elkaar graag weer 10 juli en onze Marion gaat er iets speciaals van maken een speciale Tapas maaltijd, heb zelf al wat vorige diners mogen meemaken, een aanrader. Lijkt de jullie Wedco, een mooie afsluiting van ons “samen zijn”.

Groet

Hein, Dirk, Bou en Peter

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand