Verslag damesmatchplay

Elly den Dunnen

Er zijn van die dagen waarbij je door het gehele media circus er aan wordt herinnerd, hoe warm het wel gaat worden. Zo ook in de aanloop naar de 7e ronde van de Damesmatchplay. In de uitnodiging begon het al met de tekst, met de voeten in een verkwikkend badje water. De Flightindeling werd ook onder een tropische temperatuur in elkaar gezet. Dus tijd om de korte broek en rokjes uit de kast te halen.

Ondanks de waarschuwing van het KNMI “code oranje” was wit de code kleur in de baan. Het RIVM waarschuwden om vooral veel met water te doen. Mieke, Marina en Doke, vergeef me als ik er een of twee ben vergeten, namen dit al te letterlijk op en koelden hun bal vanaf hole 1 in het water. Voor de bal was het “de koele meren des doods” naar het gelijknamige boek van Frederik van Eeden.

De wedstrijd tussen Barbara en Wanda bracht geen verkoeling. Na een fikse voorsprong van Barbara over de eerste 3 holes, herpakte Wanda zich om uiteindelijk met het zweet in haar handen een All Square uit het vuur te slepen. Irene bleef in de warmte koel, en liep hole na hole uit op Carla. Met 3 up kon Irene aan de ijsthee.

Marina had die dag een kinderfeest achter de rug en dacht stoom af te blazen in de partij tegen Elly. Aangezien Elly net op stoom kwam liep het voor Marina verkeerd af. Met 3 up ging Elly richting het terras. Doke liep tegen Mieke een gelopen race. Ze ging sterk uit de startblokken en hielt dit vol tot aan de finish. Tijd voor het verkoelende glaasje wijn.

Hoe later op de avond, hoe schoner het volk. Niet dat dit iets te maken heeft met de lichamelijke omstandigheden, maar ik wist niet hoe ik de aanloop naar de uiteindelijke winnares moest maken. Tanja nam met 5 up een ruime voorsprong op Gabrielle. Deze laatste is toch wel wat gewend van de Portugese zon, maar het mocht haar niet helpen.

Carol en Lillian hebben een nagenoeg gelijke handicap en beiden 8 slagen mee. Op hole 8 viel het doek voor Lillian en met 2 up gingen Carol en Lillian aan het verfrissende drankje. Kort voor zonsondergang kwam de laatste flight binnen. In sporttermen heten die de waterdragers van het peloton. Mirjam, Anita, Angela en Anne gaven elkaar niet veel toe. Met 1 up wisten Anne en Anita het afgekoelde terras te bereiken. Voor het eerst dit seizoen kon er buiten gegeten worden, Heerlijk was dat.

De tweary op hole 1 werd direct in de eerste flight geslagen door Barbara. Tanja, de dag winnares, ging met een half lege doos chocolade naar huis. Code oranje en chocolade zijn geen goede combinatie, dus dacht Tanja, ik deel gewoon uit.

Birdies geslagen door Wanda op Hole 6 en Mirjam op Hole 9.

Vrijdag 12 juli, hopen wij jullie weer te zien voor de 8 e ronde. Het wordt aan de top van de ranglijst steeds spannender.

Klik voor Stand

Klik voor Uitslag