Verslag Heerenmatchplay 3 juli

Peter Bruining

Verslag dubbele avond 3 juli 2024

Het was voor onze Bou een hele puzzel daar in Zuid Europa om een evenwichtige en spannende flightindeling te maken. Maar het is Bou wel toevertrouwd, zelfs een last-minute afmelding heeft hij goed en efficiënt weten te verwerken.

Om 17:00 uur een 2-bal en 10 minuten later een 3-bal. Het wordt een beetje vervelende traditie dat er opeens 2 dames op komen dagen die starttijd zouden moeten hebben. Bij controle bleek dat niet in het systeem te staan maar ondertussen waren de dames al op pad. Zo zie je, de brutalen hebben de halve wereld.

Er moest van wit afgeslagen worden en dat blijft toch voor velen een dingetje. Zoals wijlen Ton Medemblik altijd zei; je moet de bal in het spel houden en daarom werd het net door menigeen daadwerkelijk als vangnet gebruikt.

Even over zeven was het voor de laatste flight tijd af te slaan, gade geslagen door Diederik en Rut die samen de eerste flight vormden en al terug waren. Ze waren getuige van de excellente afslagen van flight 12 spelers, inclusief de schrijver dezes.

19:05 de laatste flight, de laatste speler.

Ze waren erg onder de indruk was onze indruk. Als je wedco en speler bent in deze flight krijg je weinig mee van wat er allemaal in de baan gebeurd, behoudens de volgende wachttijden: hole 2 – 2’15” , hole 3 – 3’28”, hole 4 – 1’33”, hole 5 – 4’20”, hole 6 – 2’07”,  hole 7 – 1’40”, hole 8 – 2’00” en hole 9 als laatste 0 minuten. Maar je hoort de spelers van flight 12 niet klagen wetende dat bijna alle spelers, zoals afgesproken, keurig op de laatste spelers en uitslagen zaten te wachten.

De uitslagen staan natuurlijk al keurig op de site. Het waren over het algemeen mooie en spannende wedstrijden 3 gelijk, 6 x 1 up en 7 x 2 up. Een paar uitschieters met 5 up en 6 up. Diederik had zich al rijk gerekend (+6) maar de grootste uitschieter komt op naam van Charlie die met +7 de dagwinnaar is geworden. Omdat hij zijn tegenstander maar 1 hole heeft gegund gaf hij zijn tegenstander Peter Berkhout grootmoedig zijn fles wijn.

De tweary is altijd een lastige. De neary’s lukken vaak wel maar een tweary op 8 is vrij zeldzaam maar Ben Rückert deed het toch maar mooi; ook voor hem onze smaakvolle Heeren-wijn.

Opvallende speler afgelopen woensdag was toch wel Gert Bucher. Vorige week hebben we allemaal een “van harte beterschap” kaartje getekend en verstuurd, staat Gert vrolijk op de tee-box en weet ook nog van Rob Loos te winnen. Zouden artsen dan toch anders in elkaar zitten dan wij gewone golfers ik weet het niet. Maar Gert proficiat en welkom terug.

Komende woensdag de vierde en laatste dubbele avond graag tot dan.

Peter.