Verslag Heeren Even 16 september

Hein den Dunnen

Iedereen kent wel de strijd tussen David en Goliath. Op de veertigste dag bond de herdersjongen David de strijd met Goliath aan, alleen gewapend met een slinger. De slinger vervangen we door een golfclub en de veertigste dag door de 6e wedstrijd.

Een David Goliath partij was die tussen Ralph en Allardes. De stand in de minicompetitie had ze aan elkaar gekoppeld. Morrend betaalde Allardes 2 euro en vond dat best wel goed ging in de mini competitie. Dan worden de tegenstanders ook sterker. Na Martin S kwam Ralph uit de bus. Maar kijk wat er kan gebeuren. Tot en met hole 7 geven beide strijders elkaar geen duimbreed toe. Op hole 8 bleek het slingertje van Allarders iets wat te kort. Een down met hole 9 nog te gaan. Helaas voor David ging in dit bijbels verhaal Goliath met de eer strijden.

Na deze vertelling stond de nieuwe tweestrijd nu tussen Ko en Werner op het programma. Ko, met 1 punt ben ik al tevreden,  begon deze strijd voortvarend. De eerste hole binnen en dus zijn gewenste punt. Dat smaakt naar meer dacht de omgebouwde David in Ko en kreeg kansen genoeg om het Goliath Werner moeilijk te maken. Nadat de stofwolken waren opgetrokken bleek na vele hertellingen bij Goliath, Ko de strijd te hebben gewonnen.

De volgende strijd maakt het voor wat betreft de legende het wat moeilijker. Naast Goliath en David kwam er ook een klein duimpje bij. Een ongelijke strijd zou je zo zeggen. Maar in saga en legendes gebeuren wel meer dingen waar we nu onze wenkbrauwen bij zouden fronsen. Robert M moest als klein duimpje Dark en Marcel verslaan. Wie Davis en Goliath waren in deze strijd valt wel te raden. Maar let op, klein duimpje verslaat David Marcel met 1 up en kreeg ongenadig op zijn falie van Dark. 8 up. 

Deze gigantische gevechten hebben bewezen dat een groot verschil in HCP niet altijd wil zeggen dat je bij voorbaat verliezer bent. Er werden nog meer veldslagen uitgevochten.

Ton won overtuigend van Leen. Alejandro had de pech dat hij goed op dreef was maar Robert S. putjes maakten van 6 meter of meer. Robert ging met de 2 punten er vandoor. Dirk, met pet op, liep rustig en bedaard zijn ronde tezamen met zijn iets wat minder rustige tegenstander, Peter. Dirk maakte de holes eerder af dan Peter en dan ontstaat er al gauw een verschil van 5 up. Tja,…..zou Dirk zeggen.

Het was een klein gezelschap die op deze memorabele avond van de witte teebox hebben gespeeld. Altijd leuk.

Dag winnaar werd Dark met 7 up. Marcel, in dezelfde flight van Dark en Robert M. wist op hole 9 de neary binnen te halen. Hopelijk voor hem het begin van veel neary’s om zaterdag het groene jasje binnen te halen.

Heeren, de mini competitie zit erop. Op 7 oktober gaan we met ruim 40 deelnemers uitmaken wie zich Goliath of David mag noemen.

Uitslag

Stand