Verslag Damesmatchplay 24 juli

Anne Hillebrand

Vrijdagmiddag, 17.00 uur, tijd voor de tweede dames matchplay wedstrijd. Het was in alle opzichten rustig. Rustig weer en met 4 flights was de drukte te overzien.  Alle flights kabbelden door de baan.

In de eerste flight namen Lillian en Joke het tegen elkaar op. Dan won de ene dame een hole en dan de andere weer. Het ging er relaxed aan toe. Uiteindelijk ging de winst naar Joke, met een up. Met Marjo en Anne ging het ook kalmpjes. Dat kwam omdat Anne niet in vorm was en hole na hole verloor. Er werd nog twee maal een hole gedeeld en na hole 9 bleek dat Marjo met 4 punten verschil had gewonnen.

In flight twee speelden Barbara en Tanja. Tanja had zichzelf veel te druk ingepland overdag en kon zich niet optimaal ontspannen in de baan. Barbara trok de overwinning naar zich toe, ook met 4 punten verschil. Angela was ook goed bezig en versloeg Louisa ook met 4 punten.

In de flight erna speelde Marina tegen Anita. Marina is de verhuizing, de gebroken bovenarm van Peter en haar eigen rugpijn weer te boven en stuurde Anita met 2 up naar huis. Dat Anita dat zo op zou nemen was niet de bedoeling, maar bij navraag bleek dat ze zo wie zo direct na het spel naar huis moest. Carla en Ingrid deden ook zo hun rondje. Verloor Carla vorige week met grote getallen, nu wist ze het verlies terug te brengen tot 1 punt.

De hekkensluiters kwamen gezellig babbelend binnen. Gabrielle won met 2 up van Elly en Hermine versloeg Irene met 3 up.

De neary op 3 was voor Carla, zij nam een fles wijn mee en de dag winnares was Angela. Er waren drie dames met 4 up maar Angela had van de laatste 6 holes de meeste holes gewonnen. Zij koos de heerlijke badolie.

Er werden in deze wedstrijd geen birdies geslagen.

Het is jammer dat we nog steeds niet aan een lange tafel kunnen eten vanwege het coronavirus. Het weerhield de dames er niet van om lang na te tafelen. Wanneer er een dame vertrok werd de lege plek aan tafel weer snel opgevuld en werd gezellig verder gekletst. We slaan ons wel door deze maatregelen heen.

En ik weet niet of jullie het ook zo ervaren maar ik ben nog steeds de kluts kwijt, qua routing in en bij het clubhuis. Na afloop moet het discipline bordje worden schoongemaakt met Jif en in het kastje in de hal worden opgeborgen.

Het schoonmaken ging prima maar het opruimen minder. We konden niet meer in de hal komen. De zaak was reeds gesloten en de deuren gingen niet meer open. Elly kreeg een brainwave en nam de jif en het bordje mee. Ze zei dat ze de jif ging gebruiken om haar huis het weekend schoon te maken. Jaja.

We zien elkaar weer voor de derde wedstrijd op vrijdag 7 augustus.

            Uitslag

           Stand