Verslag Damesmatchplay 19 april

Elly den Dunnen

Wat een schitterend mooi weer hadden we bij de start van de tweede ronde. Wat een verschil met twee weken geleden, toen we met berenmutsen op en handschoenen aan, onze ronde moesten lopen. Nu heerlijk in zomerkledij.

In de tweede ronde werd Anita Kaandorp verwelkomd als nieuwe deelnemer aan de competitie. Anne verwelkomden verder Marion, die na een moeilijke periode weer aanwezig was. Ook een hartelijk welkom kregen de speelsters die in de NGF competitie een uitstekende overwinning hadden behaald. Gabrielle, bleef in de “winning mood” en wist haar tegenstandster met 2 up te verslaan. En dat allemaal op Goede Vrijdag.

Goede Vrijdag was het ook voor Anne, met een birdie op hole 3 en met 6 up werd zij de dag winnares. Een koud wijntje voor de paasdagen kwam Anne niet slecht uit.

De eerste flight met Doke en Marjo, ging mooi gelijk op zoals dat zo mooi heet. Het tussen sprintje van Marjo werd in de laatste 2 holes nog rechtgetrokken door Doke. De wedstrijd eindigden in All Square.

All Square werd het ook bij Louisa en Mirjam. Louisa ging met 3 up na 3 holes voortvarend uit de startblokken. In de resterende holes wist Mirjam deze opgebouwde voorsprong geleidelijk weer in te halen.  De voor het eerst meespelende Anita Kaandorp kreeg een ervaren matchplayster als tegenstandster. Mieke sloeg toe op de laatste 3 holes in een verder  gelijk opgaande wedstrijd.

Tanja, net terug van de NGF competitie, kon de winning mood niet vasthouden. Barbara, aan haar knie geblesseerd, speelde tegen Tanja  met behulp van een handicart. Na 3 hole was de benzine op van Tanja en reed Barbara naar de eindoverwinning.

Elly kon niet van haar reserve rustdag profiteren. Normaal zou ze spelen voor de NGF competitie. Carla liep op de eerste 4 hole uit en hielt deze goed vast. Elly wist nog twee plusjes te scoren maar dat was onvoldoende voor de overwinning. Dan maar paaseieren zoeken.

Tot slot het klapstuk tussen Carol en Wanda.  In slagers termen is Klapstuk gesneden van de borst van het rund en is doorregen met kleine vetrandjes. Zo een klapstuk was het nu niet maar wel lekker spannend. Na een gelijk opgaande start werd het voor Wanda een klein stukje van de kruisweg. Hole 4 t/m 7 gingen naar Carol. Net te laat pakten Wanda nog twee hole-tjes terug.  1 Up voor Carol.

Zoals al vermeld gaat Anne als dag winnares de paasdagen in. De neary, geslagen door Mirjam Vetter werd beloond met een heerlijke thee .

De volgende wedstrijd is op drie mei. Anne gaat deze wedstrijd in haar eentje begeleiden. Elly moet uit Eindhoven komen na de NGF competitie wedstrijd op de golfbaan van Riel.

Klik voor Uitslag

Klik voor Stand