Verslag 5 april NGF competitie Team 1

Kees van den Bos

NGF competitie van Start

Eindelijk was het zover, de hele winter weer of geen weer op zaterdagmiddag oefenronden lopen op onze eigen golfbaan en dan eindelijk de eerste wedstrijd.

Het slagveld, want dat werd het uiteindelijk als je de eindscore bekijkt, werd gespeeld op Ookmeer, over en tussen de sportvelden in Amsterdam Nieuw West.

Wij – Team 1 van DeZandvoortse – speelden tegen Liemeer 1. Hans Kerkman moest het opnemen tegen ene Cees en die moest naar huis met een 5-1 nederlaag. Peter Logmans speelde ook tegen een andere Kees en presteerde het om met 4-1 te winnen. Later zou blijken dat er met de naam Cees of Kees geen winst te behalen viel.

Martin Spaans, onze clubkampioen van vorig jaar, had speciaal verlof aangevraagd bij zijn baas, om deze competitie te kunnen spelen en daar zijn alle teamleden zeer blij mee. Martin speelde tegen ene Guus en die kon na afloop met een verlies naar huus van 4-0, na afloop kregen wij natuurlijk per hole te horen hoe het scoreverloop was en een superrondje 34 slagen, overigens liepen Hans en Peter een rondje 35, top mannen.

Werner Koopman hoeft natuurlijk geen vrij te vragen aan zijn baas die neemt gewoon vrij en zet een superronde neer en wint met 8-1 van een heel lief vrouwtje Young Young genaamd, die vorig jaar een paar nieuwe heupen heeft laten monteren en daar loopt ze als een Kievit mee door de baan.

Ik zei het al, er lag vandaag geen winst in het verschiet, als je Kees heette, Nicoline was hem de baas met een score van 5-3.

Dirk Fortuin, die deze winter een trainingstage in Thailand liep, was geheel op tik en speelde Lyneke met 8-0 van de baan, ik zou volgend jaar weer naar Thailand gaan Dirk.

Na deze singles was de score 12-2 in het voordeel voor de Zandvoortse 1.

De zwerftocht over en tussen de velden

Nu was het tijd voor de negen holes Greensome , Peter en Martin stonden na 2 holes 2 down maar konden het tij keren, door met 4-2 te winnen .

Hans en Werner ook een super sterk koppel ,maakte korte metten met hun tegenstanders en wonnen met 5-1

Dirk en Kees, de laatste was weer bekomen van zijn verliespunten en zij maakten de dames met 6-1 in.

Een slagveld werd het, een verpletterende winst voor De Zandvoortse 1 tegen Liemeer 1   20-2 werd de eindstand.

Alle spelers bedankt voor hun inzet, ook ons teamlid Tanja van Dooren vergeten wij niet, zij zat op de reservebank deze keer.

Volgende week spelen wij op de Heemskerkse tegen Voorschotense 1.

Wordt vervolgd

Captain Kees