Verslag 12 april NGF competitie Team 1

Kees van den Bos

Vrijdag 12 april speelde ons eerste team tegen Voorschotense1, op de mooie maar makkelijke par 3 baan van de Heemskerkse. Buiten je tegenstander is je enige vijand op de baan, de wind, die altijd aanwezig is.

In het gezellige clubhuis stond om 9 uur de koffie klaar en die werd door zeer vriendelijk personeel rondgebracht.

Helaas was er geen gelegenheid om op de driving range te oefenen, aangezien er voor de Heemskerkse jeugd de Koningsspelen werden georganiseerd , er waren maar 500 deelnemers, petje af voor de organisatie. Achteraf gezien hadden wij die driving range niet nodig.

Tijdens de koffie werd er nog even naar voren gebracht dat De Zandvoortse 1, drie jaar geleden,  door De Voorschotense1, met 2 punten verschil, tijdens het landskampioenschap op golfclub het Jagerspaadje, naar huis werd gestuurd.

Dat is de ware Matchtplay tactiek om je tegenstander te intimideren. Wij waren daar evenwel ongevoelig voor – bleek achteraf.

 

Het afgelegde parcour op de par3driehoek

Ik ga hier niet alle individuele prestaties van onze teamleden vermelden, maar wel complimenteren met onze monsterprestatie. Zelf speel ik sinds 2005 NGF competitie, maar heb nog nooit meegemaakt dat een team zijn tegenstander met 0 punten naar huis stuurt.
22 – 0 werd de eindscore van dit duel.
En het zijn zulke aardige mensen die Voorschotenaren blijven altijd lachen.

Wij gunden ze best wel een paar punten maar niet heus.

Geroezemoes al om in het clubhuis van de Heemskerkse, moeten wij daar tegen spelen volgende week op Liemeer? Ja dat gaat gebeuren. Wij gaan ons zoals altijd, voorbereiden op deze 3de wedstrijd en gaan voorspelen op Liemeer, en zullen zeker proberen om een goede score neer te zetten.

Ons doel is en blijft eerst poule winnaar worden en daarna een poging wagen voor het landskampioen te gaan.

De andere wedstrijd die werd gespeeld was Ookmeer 2 tegen Liemeer 1 , uitslag in het voordeel van Liemeer 6-16.
Complete uitslagen kunt u vinden op :
NGFcompetitie – DeZandvoortse1

 

Wij houden u op de hoogte,

Captain Kees

 

 

De Tee van hole 1 op de par3driehoek van De Heemskerkse Golfclub